Scandal fără precedent în instanță! Mariana Rarinca, răfuială cu CSM și Klaus Iohannis

Scandal fără precedent în instanță! Mariana Rarinca, răfuială cu CSM și Klaus Iohannis
foto: sibiu.justitiarul.ro

Mariana Rarinca, femeia condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub acuzația de șantaj al președintei ÎCCJ, Livia Staciu, anunță o nouă acțiune în instanță, pe fondul unei încălcări a legii de către CSM și Klaus Iohannis, în contextul pensionării Liviei Stanciu, potrivit dcnews.ro.

„Astazi, (marți, n.r.), am primit de la CSM o adresa prin care imi spune ca nu poate da curs solicitarii mele – notificarea trimisa prin care anuntam ca voi formula contestatie la pensionarea Liviei Stanciu -, dar de fapt ei mi-au trimis dovada scrisa ca au incalcat legea, semnata, parafata. Cred câ imi va fi de folos acest inscris mai mult decit scopul pentru care mi-a fost trimis de CSM", a scris Mariana Rarinca pe Facebook.

Răspunsul CSM vine în contextul în care Mariana Rarinca a contestat pensionarea de la ÎCCJ și ulterior numirea de către Klaus Iohannis a Liviei Stanciu ca judecător la CCR. Astfel spus, CSM și Administrația Prezidențială au mers inainte cu pensionarea Liviei Stanciu, fara sa le pese de consecinte si cu incalcarea vadita a Legii nr. 317/2004, care prevede la art. 29 alin. alin. (5) – (7) ca hotararile Plenului Consiliului Superior al Magistraturii privind cariera si drepturile judecatorilor pot fi atacate cu contestatie de orice persoana interesata, in termen de 15 zile de la comunicare sau de la publicare, la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar la art. (8) se staueaza ca prin formularea unei contestatii "se suspenda executarea hotararii Consiliului Superior al Magistraturii", pana la solutionarea ei definitiva de catre ICCJ, potrivit luju.ro.

Vedeți mai jos răspunsul primit de Mariana Rarinca de la CSM.

"Către doamna Mariana Rarinca,

Ca urmare a notificării dumneavoastră din data de 21.06.2016 şi înregistrată sub nr. 14312/2016, prin care solicitaţi să nu se înainteze către Preşedintele României Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 702/16.06.2016, prin care s-a propus eliberarea din funcie, prin pensionare, a doamnei judecător Doina Livia Stanciu, înainte de împlinirea termenului de contestaţie de 15 zile de la comunicare sau de la publicare, iar apoi până la soluţionarea definitivă de către instanţa supremă a contestaţiei pe care dumneavoastră urmează să o formulați, vă comunicăm că această solicitare a fost analizată în şedinţa din dată de 27.06.2016 de către Comisia nr. 1 – 'Indepedența şi responsabilizarea justiţiei, eficientizarea activităţii acesteia şi creşterea performanţei judiciare; integritate şi transparenţa sistemului judiciar'.
Cu ocazia analizei, Comisia nr. 1 a constatat că Hotărârea Plenului nr. 702/16.06.2016 a fost pusă în executare, fiind înaintată de către Preşedintele României la data de 22.06.2016, iar la data de 23.06.2016 a fost semnat decretul prezidenţial.
Având în vedere că decretul prezidenţial a fost deja semnat, Comisia nr. 1 a apreciat că nu se poate da curs solicitării dumneavoastră.

Cu deosebită consideraţie,

Preşedinte,

Judecător Mircea Aron"

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)