Scandal la TAROM după ce piloții au primit mâncare alterată. Nereguli găsite de ANSVSA la firma de catering, în urma unui control fulger

Scandal la TAROM după ce piloții au primit mâncare alterată. Nereguli găsite de ANSVSA la firma de catering, în urma unui control fulger
Foto simbol: Hepta.ro / MMA / F.F.

Piloții români de la TAROM au depus o reclamație împotriva firmei care asigură cateringul, specificând că au primit mâncare stricată în timpul zborului pe ruta Amsterdam-Otopeni.

Scandal la TAROM după ce piloții au reclamat că au primit mâncare stricată

Conform unor piloți de linie care au dorit să le fie păstrat anonimatul, în data de 23 ianuarie, toate cursele Tarom au primit catering etichetat cu o dată care atestă expirarea lui de peste o zi, fiind vorba despre un sendviș.

Cateringul era destinat atât pentru pasagerii claselor economic și business, cât și personalului navigant. Mai mult decât atât, apa destinată piloților și pasagerilor era transportată în căruciorul folosit de obicei în scopul transportării gunoiului, relatează adevarul.ro.

Potrivit surselor menționate, compania care asigură cateringul în avioane a declarat, în urma scandalului provocat, că ar fi fost vorba despre o etichetare greșită.

„Sandviciurile sunt vopsite cu gelatină pentru înfrumusețare, iar peste stratul de gelatină (interzisă în alimentația piloților în timpul zborului deoarece fermentează) este pusă o jumătate de roșie cherry care va furniza rapid germeni de mucegai în interiorul pungii de plastic în care se află sandviciul respectiv. Este furnizat un platou cald cu o omletă cu spanac la cursele de seară și de noapte, deși oul și produsele derivate sunt excluse din alimentație după orele 16.00. Ambalajele unor produse vândute la bord cedează din cauza presiunii din interiorul aeronavelor (fapt constatat și fotografiat de către însoțitorii de bord). Salatele au incluse sosurile înainte de ambalarea lor (lucru interzis în cazul servirii lor la peste 30 de minute de la momentul preparării acestora – să nu uităm că producătorul le garantează, nu se știe în ce baza legală, două zile!) ceea ce face că să se altereze foarte repede”, se afirmă în sesizarea făcută de piloți către conducerea Tarom și către ANSVSA.

Totodată, aceștia mai specifică că unii dintre piloți s-au simțit rău în timpul zborului după ce au consumat mâncarea alterată.

Răspunsul ANSVSA la controlul efectuat în urma sesizării

O echipă a Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor din cadrul ANSVSA a făcut un control la firma care asigură mâncarea piloților și a constatat nereguli importante.

„Având în vedere sesizarea call center ANSVSA nr. 22/23.01.2023, înregistrată la DSVSA Ilfov cu nr.161/24.01.2023, prin care semnalați faptul că unitatea SC UPLIFT AIRPORT SERVICES SRL, livrează preparate culinare neconforme și cu termenul de valabilitate depășit, vă comunicăm următoarele: În data de 24.01.2023, o echipă de inspectori din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranță Alimentelor llfov, s-a deplasat la unitatea SC UPLIFT AIRPORT SERVICES SRL, din localitatea Otopeni, Calea Bucureștilor nr. 224Z, incinta Aeroport Henri Coandă , județ Ilfov, unde s-a constatat că unitatea nu respectă normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în vigoare. Conform celor constatate, unitatea a fost sancționată contravențional conform HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare”, este răspunsul ANSVSA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)