Șefa DNA, despre cazul primarului suspendat al Capitalei: Nu este un dosar complex. Sunt fapte clasice de corupție

Șefa DNA, despre cazul primarului suspendat al Capitalei: Nu este un dosar complex. Sunt fapte clasice de corupție
Foto: dailymail.co.uk

Sorin Oprescu află vineri dacă scapă de arest, după ce Tribunalul București a amânat cu o zi pronunțarea. Tot joi, comisia trimisă de Avocatul Poporului pentru a investiga condiţiile din Arestul Poliţiei şi-ar putea prezenta concluziile.

Între timp, şefa DNA, a declarat că dosarul edilului suspendat nu este unul complex, iar urmărirea penală pentru anumite infracţiuni ar putea ajunge la final cât se poate de repede.

„Din punct de vedere al DNA nu este un dosar complex sau un dosar care să nu poată fi gestionat de procurorul de caz. Este un dosar în care sunt fapte clasice de corupție. Procurorul de caz are suficientă experiență în a investiga acest gen de infracțiuni. Cred că urmărirea penală pentru anumite infracțiuni va fi finalizată cât se poate de repede, în funcție de cum poate fi administrat probatoriul”, a spus Kovesi.

Indiferent de cât de repede va fi finalizată urmărirea penală în cazul său, Sorin Oprescu vrea să scape cât mai curând de arest. Decizie pe care o va afla joide la magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Edilul suspendat al capitalei a stârnit panică, IERI, la instanţă. Acestuia i s-a făcut rău în sala de judecată, chiar la şedinţa în urma căreia magistraţii trebuiau să decidă dacă primarul suspendat al Capitalei va primi sau nu o măsură mai blândă decât arestul preventiv.

De altfel, problemele sale de sănătate au stârnit un adevărat scandal. După ce Sorin Oprescu a aflat că nu poate fi consultat decât în arest, medicii acestuia au anunţat că nu vor să meargă să îl consulte după gratii. Doctorii l-ar fi informat pe avocatul edilului suspendat că nu pot veni la Beciul Domnesc într-o vizită de curtoazie şi au catalogat întreaga situaţie drept o bătaie de joc. Şi asta pentru că un diagnostic fără o aparatură de specialitate ar fi practic imposibil.

În arest, Oprescu a fost vizitat, în schimb, de o comisie a Avocatului Poporului, care trebuie să analizeze condiţiile în care este ţinut în arest preventiv primarul suspendat al Capitalei. Victor Ciorbea a spus că a luat această decizie în urma declarațiilor publice făcute de avocații lui Sorin Oprescu.

În cazul în care se constată nereguli, se va trece imediat la măsuri drastice. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a spus că, procedural, s-ar putea face imediat o recomandare către conducerea arestului și se poate merge până la vârful ierarhiei, mai precis către minister, Guvern sau Parlament.

Ultima oră
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie