Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu: “Capacitățile Bucureștiului de preluare, sortare, stocare și neutralizare a deșeurilor sunt depășite”/ “Nicio instituție a statului nu a făcut mare lucru în ultimii ani” (VIDEO)

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu: “Capacitățile Bucureștiului de preluare, sortare, stocare și neutralizare a deșeurilor sunt depășite”/ “Nicio instituție a statului nu a făcut mare lucru în ultimii ani” (VIDEO)
Foto: facebook.com/OctavianBerceanuUSR

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat într-o intervenție telefonică pentru B1 TV că verificările vor continua în scandalul gunoiului de la Sector 1. Acesta a subliniat că Garda de Mediu nu poate spune că trebuie instituită sau nu starea de alertă, dar poate oferi o radiografie a situației de fapt pe care să o prezinte celorlalte isntituții:

“Am mers în teren și am făcut verificări. Verificările continuă pentru că vreau să văd și corectitudinea actelor de control pe care le-au făcut comisarii Gărzii de Mediu. Am constatat că gunoiul este neridicat de pe numeroase străzi. Am încheiat niște note de constatare.

Garda de Mediu nu poate spune că trebuie instituită sau nu starea de alertă. Există alte instituții care pot face determinări în legătură cu prejudicii sau punerea în pericol a sănătății oamenilor. Noi nu avem capacitatea tehnică de a măsura sau de aface astfel de evaluări”, a declarat Octavian Berceanu.

Acesta a atras atenția că niciuna din instituțiile statului, nici Primăria Capitalei nu au luat măsuri pentru a avea o salubrizare eficientă în București:

“Instituțiile statului au avut atâția ani la dispoziție și Primăria să facă un proiect pentru București privind salubrizarea eficientă. Niciuna din instituțiile statului, nici Primăria Capitalei care trebuia să pună la dispoziție depozite și facilități pentru depozitarea gunoiului nu a făcut mare lucru, în ultimii 10 ani. Nu avem un proiect care să asigure calitatea vieții în București și majoritatea primăriilor în toți acești ani și salubriștii au mers așa la o înțelegere tacită, doar că între timp capacitățile Bucureștiului de preluare, sortare, stocare și neutralizare a deșeurilor sunt un pic depășite.

Ce pot să ofer instituțiilor statului este o radiografie a situației de facto, bazată pe controalele pe care comisarii le fac la toate primăriile din București și la salubriști și pe baza acestor radiografii instituțiile trebuie să se decidă să investească astfel încât să aem facilități moderne pentru preluarea deșeului menajer pentru sortare și neutralizare”, a precizat șeful Gărzii de Mediu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)