Șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei s-a pensionat la vârsta de 47 de ani

Șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei s-a pensionat la vârsta de 47 de ani
Foto: Poliția Română / Facebook

Polițiștii continuă să părăsească sistemul imediat ce împlinesc vârsta legată de pensionare și întrunesc condițiile legale pentru a înceta activitatea. Unul dintre aceste cazuri este și șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, comisarul-șef Gabriel Șchiopu, scrie Bugetul.ro.

Potrivit sursei citate mai sus, comisarul – șef Gabriel Șchiopu are 47 de ani și s-ar număra printre polițiștii care s-ar fi pensionat.

Un șef din Poliția Capitalei s-a pensionat la 47 de ani

Comisarul – șef al Serviciului Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, Gabriel Șchiopu s-ar fi pensionat la vârsta de 47 de ani, iar în locul său a fost numit Ionuț Stan. Potrivit sursei citate, informația a fost confirmată inclusiv de Biroul de Presă Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Bugetul.ro a precizat că a încercat să îl contacteze pe fostul șef Gabriel Șchiopu, însă acesta ar fi avut telefonul închis.

Fostul șef al SIC, acuzat că ar fi falsificat un document secret

Acuzațiile au fost lansate în 2021, de către fostul șef al Serviciului de Poliție Centrul Vechi, comisarul Cristian Ghica. La acel moment, Șchiopu era superiorul său ierarhic, fiind șef al Poliției Sectorului 3, iar Ghica l-a acuzat de mai multe infracțiuni, potrivit sursei citate mai sus, printre care și falsificarea unui document secret, pe care acesta l-ar fi pierdut.

Nu a fost nevoie de plângere, pentru că acest incident de securitate a fost sesizat de adjunctul domnului Șchiopu, în momentul în care a fost efectuată inventarierea documentelor clasificate. Practic, a fost luat fiecare document clasificat și inventariat. Fiecare în parte. Ei bine, lucrarea asta nu s-a găsit, iar adjunctul domnului Șchiopu a constatat că lucrarea nu este cea reală, el fiind cel care a dat rezoluția inițială pe primul document, pe cel adevărat, atunci când Șchiopu era în concediu. A înțeles că documentul care i s-a prezentat este unul fals și dumnealui a făcut demersurile de sesizare. Sesizarea a fost făcută către Poliția Capitalei, iar ulterior trebuia să ajungă și la DIPI.

Cert e că sesizarea era făcută de adjunctul Marius Constantin. Două sesizări erau absolut inutile.

Au fost găsite vinovate secretarele. Documentele clasificate se predau altfel decât celelalte document. Mai exact, pe o condică. Se semnează de predare-primire pentru fiecare document în parte. Șchiopu a invocat faptul că celele două secretare nu i-au dat documentul în cauză înregistrat. Și atunci, el nu nu a făcut decât să solicite înregistrarea documentului acum, el fiind emis la momentul respectiv.

A făcut un raport în sensul ăsta, scoțându-le vinovate pe secretare, după care, așa cum am spus, a apărut documentul real, iar, bineînțeles, din momentul ăla, toată apărarea lui cu înregistrarea tardivă a documentului a căzut.

Practic, erau două documente identice, cu numere de înregistrare identice, iar unul dintre ele era, bineînțeles, contrafăcut.

După ce raportul ăsta i s-a prezentat lui Berechet, de către adjunct, a avut loc o discuție între ei și probabil asta a fost modalitatea pe care au găsit-o: să execute una dintre secretare, care e personal civil și e ușor de eliminat. Cert este că, odată cu apariția documentului real și prin postarea făcută de mine, nu văd cum ar mai putea acoperi oala, să zic așa.
Incidentul este semnat în urmă cu trei săptămâni. Din păcate, nu s-a întâmplat absolut nimic, până când am postat eu, iar lucrurile s-au inflamat și au început cercetările. Inclusiv, astăzi (n.r. – marți) s-au efectuat cercetări”, a declarat Cristian Ghica la acel moment, pentru sursa citată mai sus.

Când ar fi fost contactat de Bugetul.ro pe acest subiect, în 2021, Gabriel Șchiopu ar fi refuzat să ofere declarații presei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”
19:49 - Un bărbat de 37 de ani a comis cinci infracțiuni în câteva ore, la Huși. IPJ Vaslui: „Se manifesta violent și era incoerent”