Şeful SRI, George Maior: Proiectul Roşia Montană este o problemă de securitate naţională, în atenţia SRI din 1999

Şeful SRI, George Maior: Proiectul Roşia Montană este o problemă de securitate naţională, în atenţia SRI din 1999
Foto: B1 TV

Directorul Serviciilor Române de Informaţii (SRI), George Maior, a declarat, luni dimineaţa, în cadrul comisiei speciale pe proiectul Roşia Montană, că instituţia pe care o conduce a emis peste 500 de informări despre proiectul minier încă din 1999.

George Maior a declarat că proiectul de la Roşia Montană este o „problemă de securitate naţională”.

„SRI şi-a făcut datoria şi în acest caz, în conformitate cu atribuţiile legale, să protejeze interesele naţionale. Proiectul de la Roşia Montană s-a aflat permanent în atenţia Serviciului, primele informări fiind trimise incă din anul 1999. Prin complexitatea şi implicaţiile majore, din punct de vedere economic şi social, de mediu şi patrimoniu, proiectul Roşia Montană constituie din perspectiva SRI o problemă de securitate naţională”, a declarat Maior.

Şeful SRI a mai precizat că instituţia pe care o conduce nu se poate pronunţa asupra oportunităţii implementării proiectului.

„Responsabilitatea SRI este să sprijine cu informaţii actul decizional”, a precizat George Maior.

Şeful SRI, despre proiectul Roşia Montană

Embed:

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)