Sistemul medical românesc, un dezastru: Larve găsite din nou pe un pacient în spital (VIDEO)

Sistemul medical românesc, un dezastru: Larve găsite din nou pe un pacient în spital (VIDEO)
Foto: târgoviște.info

Situație inredibilă în sistemul sanitar românesc. După ce urmă cu două săptămâni au fost descoperiți pacienți cu larve la Spitalul de Arși din Capitală, un alt caz asemănător a fost descoperit la Spitalul de Urgență Târgoviște.

Medicii au găsit larve pe rănile unui bătrân adus de la Centrul de asistență medico-socială Bucșani, județul Dâmbovița. Bătrânul a fost depistat cu larve pe membrele inferioare.

În urma descoperirii făcute, medicii le-au transmis angajaților de la centru o supraveghere mai aspră.

„Este vorba despre un pacient care a fost adus la Spitalul de Urgenţă Târgovişte de la Centrul de asistenţă medico-socială Bucşani, judeţul Dâmboviţa, fiind asistat în centru pentru mai multe afecţiuni medicale şi din motive sociale. S-a constatat că la nivelul membrelor inferioare prezenta nişte varice, iar pe acest fond s-au produs nişte ulceraţii pe care medicii le-au constatat. Sub crusta formată s-au găsit nişte viermişori. A fost toaletat, s-a administrat prima doză de antibiotic iar pacientul a fost trimis cu recomandări de continuare a tratamentului la centrul de unde venise, fiind recomandată şi supravegherea mai atentă a pacientului”, a declarat pentru Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Târgovişte, potrivit Mediafax.