Şoferii vor putea circula în vară pe autostrada Cernavodă-Constanţa

Şoferii vor putea circula în vară pe autostrada Cernavodă-Constanţa

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Liviu Costache, susţine că se va circula pe autostrada Cernavodă-Constanţa în vara acestui an. Aceasta nu va fi, însă, complet finalizată până la debutul sezonului estival.

„A se termina o autostradă este un lucru, a se pune în circulaţie este o diferenţă. A termina înseamnă să aibă absolut tot: parapeţi, portale, şanţuri, conexiuni cu drumuri laterale, semnalizare digitală, benzinării, parcări. Punerea în circulaţie înseamnă să-l dau în circulaţie maşinilor cu anumite restricţii, să zicem. Angajamentul nostru este să se circule spre Constanţa pe autostradă în vara lui 2011, inclusiv varianta de ocolire a municipiului Constanţa. Autostrada se va finaliza când ne-am luat angajamentul. La ora asta se fac toate cele necesare să ne încadrăm”, a declarat Costache, într-o conferinţă de presă la Constanţa.

Directorul CNADNR a mai precizat că cele mai avansate tronsoane ale acestei autostrăzi sunt Medgidia – Constanţa şi varianta de ocolire a municipiului Constanţa.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a afirmat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că mai sunt câteva probleme cu unele parcele de pe traseul autostrăzii, care nu au fost încă expropriate, dar susţine că lucrurile se vor rezolva în următoarele săptămâni.