Sondaj: Câți români s-ar vaccina anti-Covid. Oamenii se tem de reacțiile adverse ale vaccinului

Sondaj: Câți români s-ar vaccina anti-Covid. Oamenii se tem de reacțiile adverse ale vaccinului
Foto: Pixabay.com

Un sondaj arată că șase români din zece s-ar vaccina împotriva infecției cu Covid-19. Aceste rezultate îi plasează pe români printre ulrimle tări, în cadrul sondajului Ipsos, realizat la nivel mondial. Oamenii se tem de reacțiile adverse ale vaccinului.

La sondaj au luat parte 20.000 de oameni din 28 de țări, potrivitcomunicatului Ipsos. Sondajul mai scoate la iveală că 3 din 4 oameni s-ar vaccina împotriva Covid-19, la nivel mondial. Cel mai mare procent este în China de 97%.

În topul țărilor, unde oamenii sunt dispuși să se vaccineze se află și:

Brazilia cu 88%

Australia cu 88%.

India cu 87%

Australia cu 88%.

Procentul României este de57%. Tările cu un procent mai mic sunt Ungaria, Polonia și Rusia, conform romaniatv.net

Ce cred românii despre vaccin

57% dintre oameni au o părere bună despre acest vaccin, în timp ce 43% nu.Bărbații românisunt mai degrabă pro-vaccinare (68%), față de femei (49%).

Rezultatele privind vârsta, tinerii cu vârste cuprinse între 16-24 an și persoanele mai în vârstă, peste 55 de ani, sunt pro-vaccinare într-un procent de 66%.

Motivul pentru care mulți oameni nu s-ar vaccina este teama de posibilele reacții adverse, pe care o au56% dintre oameni.

România se află în topul țărilor care se tem de posibile reacții adverse, alături de Spania (70%), Suedia (68%) și Polonia (65%).

Un alt motiv este neîncrederea în eficiența vaccinului, pe care o au 29% dintre persoanele intervievate la nivel global.

Studiul Ipsos s-a desfăşurat online în perioada iulie-septembrie 2020, în țările: Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Coreea de Sud, Franța, Germania, India, Italia, Japonia, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Peru, Polonia, România, Rusia, Spania, SUA, Suedia, Turcia și Ungaria.