Sorin Cîmpeanu explică scenariile după care reîncepe școala. Elevii din clasele intermediare nu se întorc în bănci (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu explică scenariile după care reîncepe școala. Elevii din clasele intermediare nu se întorc în bănci (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu a explicat, joi, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1, prezentate de Aneta Sîngeorzan, scenariile după care elevii se întorc la școală.
Ministrul Educației a declarat că activitatea de învățământse reia din 5 mai, însăelevii din claselea V-a, a VI-a, a VII, a IX, a X-a și a XI-anu vor putea reveni fizic.

„Au fost contopitescenariile galben șiroșu. Ne raportam acum doarla pragul de 1 la mie rata de infectare.Sub 1 la mie este vorbade 1731 de localitățicare sunt astăzisub 1 la mie rata de infectare. Toți copiii din școli și grădinițe pot merge fizic la școală începând cu data de 5 mai, elevii claselor terminale, începând cu data de 10 mai.

Dacă suntem in scenariul II, rata de infectare mai mare de 1 la mie, atunci vor putea merge fizic toți elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, toți cei din grădinițe.

Se adaugă elevii din învățământul special, este un lucru extrem de important pentru ca au suferit deja prea mult prin imposibilitatea de a merge la integral, cu prezențăfizică.

Pe 10 mai, toți elevii claselor terminale, fără nici un fel de discriminare, nu este nicio diferență din perspectiva ratei de infectare, vor putea sa meargă cu prezenta fizică. Elevii de clasa a VIII-a încep școala pe 10 mai, iar pe 11 iunie, intră deja în pregătirea Evaluării Naționale, care va demara pe 22 mai. Bacalaureatul va începe pe 28 mai. Ambele examene se vor derula cu prezențăfizică.

Singurii care nu vor putea reveni fizic la școală sunt elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX, a X-a și a XI-a”, a spus ministrul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
12:35 - Cu se supărări s-a întors Lidia Buble din „Asia Express” în România: „Coșmar! Mult stres și oboseală psihică”
12:30 - Continuă consultările la Cotroceni. A venit rândul delegației USR să discute cu președintele Klaus Iohannis, care le-a amintit de eșecul din Parlament (VIDEO)
12:30 - Lista Cabinetului Nicolae Ciucă. Premieră: o femeie ar urma să preia Ministerul Apărării, iar Florin Cîțu și-ar dori șefia Senatului (surse)
12:04 - CTP, despre propunerea lui Nicolae Ciucă premier: „Un război sinistru câștigat de Iohannis cu Orban și cu cetățenii români. A reușit să controleze PNL-ul”
12:02 - Florin Cîțu: PNL îl susține pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, într-un guvern minoritar cu UDMR. Eu am făcut propunerea în partid. Nu noi am declanșat criza, dar noi o rezolvăm (VIDEO)
12:01 - Letonia, prima țară din Europa care reintră în lockdown din cauza valului 4. Cândva un exemplu în lupta cu pandemia, statul baltic resimte din plin efectele crizei sanitare
11:53 - Valeriu Gheorghiță, despre „tulpina românească” a Covid-19: Când ai transmitere comunitară foarte mare și vaccinare foarte scăzută, teoretic condițiile sunt îndeplinite
11:51 - Cum se relaxează actorii Netflix după filmări
11:45 - Un medic a murit după ce a căzut de la etajul 5 al unui hotel din Cluj-Napoca. Bărbatul s-ar fi sinucis
11:37 - Guvernul Poloniei avertizează cetățenii: „Va trebui să luăm măsuri drastice dacă se întâmplă asta”