Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Este probabil ca Bucureștiul să ajungă la o rată de infectare de 6 la mie, în octombrie” (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Este probabil ca Bucureștiul să ajungă la o rată de infectare de 6 la mie, în octombrie (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, crede că rata de infectare în creștere un aspect alarmant. Dacă se va respecta tendința, Bucureștiul va trece foarte curând de pragul de 3,00 pentru care se va impune certificatul verde în anumite locații și pragul de 6 luna viitoare.

„În București, în luna august, am avut o creștere de 6 ori a ratei de infectare. Astăzi avem 2,57 rată de infectare, dupa ce ieri a fost 2,44 și alaltăieri 2,33.

Dacă se păstrează acest trend ascendent, viteza de creștere a ratei de infectare, din punct de vedere strict matematic, este probabil ca în a doua jumătate a lunii octombrie  Bucureștiul să ajungă la 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV, în emisiuea News Pass, moderată de către Laura Chiriac.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

3.342 de cazuri COVID în ultima zi, dintre care 404 în București

Datele Grupului de Comunicare Strategică arată că în ultima zi au fost testate pozitiv cu coronavirus 3.342 de persoane, cele mai multe din Dolj (186), Ilfov (181), Timiș (226) și București (404).

Alte 399 de persoane au fost reconfrmate în urma retestărilor, cele mai multe fiind din București (60) și Iași (22).

Rata de infectare la nivel național a crescut la 1,87. Ilfov și Satu Mare au intrat în scenariul roșu, cu incidențe de 3,06 și respectiv 3,28 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.