Sorin Ovidiu Vântu, trimis în JUDECATĂ de DNA într-un dosar în care este acuzat că i-ar fi dat MITĂ unui fost preşedinte al Camerei Deputaţilor

Sorin Ovidiu Vântu, trimis în JUDECATĂ de DNA într-un dosar în care este acuzat că i-ar fi dat MITĂ unui fost preşedinte al Camerei Deputaţilor
Sursă foto: hepta.ro

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost trimis în judecată într-un dosarul în care este acuzat că i-ar fi dat o mită un milion de euro fostului președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, se arăta într-un comunicatal Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), de miercuri.

Potrivit comunicatului, mita ar fi fost acordată pentru „sprijin electoral constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării.”

Iar banii ar fi fost remiși de către Sorin Ovidiu Vântu, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită ,la data de 18 septembrie 2008, în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Și Olteanu Bogdan a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, pe 18 octombrie 2016.

În prezent, Sorin Ovidiu Vântu se află în închisoare, în luna aprilie fiindcondamnat definitiv pentru delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților din SNP Petrom SĂ, alături de alte câteva persoane. Condamnarea din luna aprilie a fost a cincea.

Foto: Bogdan Olteanu, fost președinte al Camerei Deputaților în intervalul 2006-2008 (sursă foto: hepta.ro)