Sorin Ovidiu Vîntu și Ilie Cezar, cercetați în libertate: Procurorii au depus recurs

Sorin Ovidiu Vîntu și Ilie Cezar, cercetați în libertate: Procurorii au depus recurs
Foto: evz.ro

Judecătoria Sectorului 5 a decis, joi seară, cercetarea în libertate a inculpaților Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Ilie Cezar. Cei doi sunt acuzați de șantajarea și amenințarea managerului Realitatea TV, Sebastian Ghiță.

Cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Vîntu şi Cezar a fost astfel respinsă. Decizia a fost comunicată după ora 23:00, deşi mandatul de reţinere emis pe numele celor doi expirase la ora 20:00.

Procurorul de şedinţă aflat în sală la pronunţarea deciziei a declarat recurs. Acesta urmează să fie judecat la Tribunalul Bucureşti. Şedinţa de judecată a durat aproape cinci ore, la care s-a adăugat peste o oră de deliberări. Iniţial, Sorin Ovidiu Vîntu hotărâse să rămână în sala de judecată până la finalul procesului pentru mandatul de arestare preventivă. La finalul dezbaterilor, însă, omul de afaceri a părăsit Judecătoria Sectorului 5, spunând că va aștepta decizia magistraților acasă.

Înainte de a părăsi sala de judecată, Vîntu le-a spus judecătorilor că are dovezi „indubitabile” care demonstrează falsitatea acuzațiilor formulate de Sebastian Ghiță.

Sorin Ovidiu Vîntu, cercetat în libertate

Alături de Sorin Ovidiu Vîntu fusese reţinut şi reprezentantul său legal în Consiliul de Administraţie de la Realitatea TV, Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legiune. Anul trecut, numele acestuia era asociat cu un plan de asasinare a fostului director al SIE, Cătălin Harnagea.

Vezi AICI mai multe detalii despre Ion Ilie Cezar

În referatul de arestare a lui Vîntu, procurorii îşi motivau decizia din prisma mai multor discuții purtate între Sorin Ovidiu Vîntu și Sebastian Ghiță.

Procurorii mai menționau că în prezent situația judiciară a lui Vîntu reprezintă un pericol major pentru ordinea publică datorită infracțiunilor repetate comise de acesta.

Vezi AICI referatul de arestare în cazul Vîntu

Sorin Ovidiu Vîntu a fost reținut, miercuri, pentru 24 de ore, fiind acuzat de șantajarea și amenințarea lui Sebastian Ghiță. Vîntu a fost reținut în urma unui flagrant cu bacnote marcate, după ce i-a cerut patronului Asesoft sume de bani.

După reţinerea lui Vîntu, pe Internet au început să circule mai multe înregistrări audio care surprind discuţii purtate între Vîntu şi Ghiţă. În primele înregistrări, patronul Asesoft, firma care asigură managementul postului Realitatea TV, este ameninţat cu moartea de Sorin Ovidiu Vîntu.

Din altă înregistrare, însă, postată în trei fragmente de circa 10 minute, reiese că scandalul dintre cei doi ar fi fost, de fapt, regizat.

Vezi AICI cele mai recente înregistrări ale discuţiilor dintre Vîntu şi Ghiţă