Subiectul reținerii lui Bogdan Olteanu, în presa internațională. Reuters: România este considerată unul dintre cele mai corupte state membre UE

Subiectul reținerii lui Bogdan Olteanu, în presa internațională. Reuters: România este considerată unul dintre cele mai corupte state membre UE
Foto: bancherul.ro

Cazul Olteanu face valuri şi în presa internaţională. Primul dosar de corupţie care vizează BNR a stârnit interes şi pentru publicaţiile străine. Reuters şi New York Times tratează subiectul pe larg. Cei mai duri au fost jurnaliştii de la Reuters, care anunţă că România este considerată unul dintre cele mai corupte state membre ale Uniunii Europene, informează B1 TV.

Agenţia Reuters notează că reţinerea lui Olteanu, care este unul dintre cei nouă membri ai Consiliului de Administraţie BNR din 2009, nu va avea niciun efect asupra elaborării de politcii monetare şi menţionează că înlocuirea acestuia din Consiliul de Administraţie al BNR poate fi dezbătută doar de către parlamentari, după reluarea sesiunii legislative. Reuters mai menţionează România este considerată unul dintre cele mai corupte state membre. Publicaţia mai aminteşte că Bruxelles păstrează sistemul juridic românesc sub monitorizare specială, desi au fost lăudate eforturile procurorilor şi magistraţilor pentru a elimina corupţia.

Între timp, New York Times menţionează reţinerea lui Bogdan Olteanu pentru primirea unei mite uriaşe de 1 milion de euro şi că instanţa va decide dacă aprobă arestarea preventivă a viceguvernatorului pentru o perioadă de 30 de zile.

Jurnaliştii de la Bloomberg scriu despre planurile lui Bogdan Olteanu de a se retrage din Consiliul de Administratie al BNR, după ce a fost reţinut într-un dosar de corupţie. Aceleaşi eforturi ale procurorilor anticorupţie au dus până acum la demisia fostului prim-ministru, acuzat de trafic de influenţă. BNR a dorit să clarifice faptul că viceguvernatorul este investigat pentru fapte comise înainte de a deveni un membru al Consiliului de Administraţie.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)