Subiectul reținerii lui Bogdan Olteanu, în presa internațională. Reuters: România este considerată unul dintre cele mai corupte state membre UE

Subiectul reținerii lui Bogdan Olteanu, în presa internațională. Reuters: România este considerată unul dintre cele mai corupte state membre UE
Foto: bancherul.ro

Cazul Olteanu face valuri şi în presa internaţională. Primul dosar de corupţie care vizează BNR a stârnit interes şi pentru publicaţiile străine. Reuters şi New York Times tratează subiectul pe larg. Cei mai duri au fost jurnaliştii de la Reuters, care anunţă că România este considerată unul dintre cele mai corupte state membre ale Uniunii Europene, informează B1 TV.

Agenţia Reuters notează că reţinerea lui Olteanu, care este unul dintre cei nouă membri ai Consiliului de Administraţie BNR din 2009, nu va avea niciun efect asupra elaborării de politcii monetare şi menţionează că înlocuirea acestuia din Consiliul de Administraţie al BNR poate fi dezbătută doar de către parlamentari, după reluarea sesiunii legislative. Reuters mai menţionează România este considerată unul dintre cele mai corupte state membre. Publicaţia mai aminteşte că Bruxelles păstrează sistemul juridic românesc sub monitorizare specială, desi au fost lăudate eforturile procurorilor şi magistraţilor pentru a elimina corupţia.

Între timp, New York Times menţionează reţinerea lui Bogdan Olteanu pentru primirea unei mite uriaşe de 1 milion de euro şi că instanţa va decide dacă aprobă arestarea preventivă a viceguvernatorului pentru o perioadă de 30 de zile.

Jurnaliştii de la Bloomberg scriu despre planurile lui Bogdan Olteanu de a se retrage din Consiliul de Administratie al BNR, după ce a fost reţinut într-un dosar de corupţie. Aceleaşi eforturi ale procurorilor anticorupţie au dus până acum la demisia fostului prim-ministru, acuzat de trafic de influenţă. BNR a dorit să clarifice faptul că viceguvernatorul este investigat pentru fapte comise înainte de a deveni un membru al Consiliului de Administraţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)