Sudul României, sub cod galben și portocaliu de ploi abundente. Cum va fi vremea în București

Sudul României, sub cod galben și portocaliu de ploi abundente. Cum va fi vremea în București
Foto: Pixabay.com

Meteorologii ANM au emis o aterizare de tip cord portocaliu pentru sudul României, inclusiv București și județul Ilfov. Fenomenele se vor manifesta de joi, 14 octombrie dimineața, până în cursul zilei de duminică, 16 octombrie ora 14:00.

„În județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 l/mp”, precizează ANM.

Cod galben de ploi abundente

Jumătatea sudică a țării se află și sub cod galben de ploi abundente, până duminică la ora 16:00.  În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură va ploua pe arii extinse va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Foto: ANM

Prognoza meteo pentru București

Vremea va fi închisă și deosebit de rece pentru mijlocul lunii octombrie. Temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă în general de 35…45 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (15 și 16 octombrie), când se vor atinge viteze de 45…55 km/h. Vor fi maxime în jurul a 10 grade și minime de 7…9 grade.