Sute de mii de taloane de pensie au fost tipărite greșit! Cine va primi mai puțini bani

Sute de mii de taloane de pensie au fost tipărite greșit! Cine va primi mai puțini bani
Foto: Pixabay.

O mulțime de taloane de pensie au fost tipărite greșit pentru luna ianuarie, astfel încât sute de mii de pensionari vor primi bani mai puțini.

Cum au ajuns unii pensionari să primească mai puțini bani în ianuarie

CCR a decis că plata contribuțiilor de sănătate pentru pensii mai mari de 4.000 de lei este neconstituțională. Însă, cum taloanele erau deja tipărite la data deciziei, sute de mii de pensionari vor primi bani mai puțini.

Se încadrează în această situație românii cu pensiile mai mari de 4.000 de lei pentru care s-a plătit ilegal contribuția de 10% la Sănătate.

CCR a decis că nicio pensie aflată în plată, indiferent că este specială sau contributivă, nu poate fi micșorata prin OUG. Era vorba despre contribuția de 10% la Sănătate, introdusă de Guvern prin OUG pentru pensiile mai mari de 4000 de lei.

Așadar, judecătorii CCR au explicat în motivare faptul că Guvernul nu poate diminua cuantumul pensiilor aflate în plată prin OUG: nici prin introducerea de impozite, nici prin alte contribuții impuse, pentru că o astfel de măsură ar afecta dreptul fundamental la pensie prevăzut de Constituție.

Motivarea Curții a venit pe 29 decembrie, motiv pentru care taloanele de pensii pe luna ianuarie au fost tipărite greșit pentru românii cu pensii de peste 4000 de lei. Altfel spus, acestora li s-a reținut și în luna ianuarie contribuția 10% la Sănătate, scrie RomâniaTV.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo