Tudorel Toader se dezice de secţia specială: Inițiativa înființării a aparținut Comisiei speciale din Parlament

Tudorel Toader se dezice de secţia specială: Inițiativa înființării a aparținut Comisiei speciale din Parlament
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tudorel Toader continuă seria „simplelor precizări” după plecarea de la Ministerul Justiţiei. De data aceasta, fostul ministru s-a supărat pe faptul că i-au fost reproşate măsuri precum legea recursului compensatoriu, înfiinţarea secţiei speciale sau o posibilă ordonanţă privind completurile de 5 judecători de la Curtea Supremă.

„Dezinformare „marca HotNews” !

Sub pseudonimul CZ, astăzi, HotNews prezintă trei neadevăruri, care pot fi astfel combătute:

1. Legea privind recursul compensatoriu a fost initiată de către Guvernul din 2016. De la conducerea MJ m-am exprimat împotriva modificărilor aduse în Parlament, iar în controlul de constituționalitate am susținut neconstituționalitatea legii.

Opiniile MJ se regăsesc, în scris, în procesul adoptării legii !

2. Inițiativa înființării Secției de anchetă a magistraților a aparținut Comisiei speciale din Parlament.

3. Nu există nici o OUG privind contestația în anulare, față de hotărârile definitive pronunțate de către completele de 5 Judecători !

PS: Precum în cazul altei dezinformări, de dată recentă, voi „consulta” un avocat, apoi voi vedea calea de urmat”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

De altfel, Tudorel Toader a intervenit de mai multe ori cu precizări după ce a fost înlăturat din fruntea Ministerului Justiţiei, făcând precizări pe teme precum codurile penale sau avizarea documentelor din Ministerul Justiţiei.