Tragedie în Brazilia: 16 persoane electrocutate de un cablu de înaltă tensiune

Tragedie în Brazilia: 16 persoane electrocutate de un cablu de înaltă tensiune
Foto: evz.ro

În timpul pregătirilor pentru Carnavalul de la Rio, 16 persoane și-au pierdut viața, după ce un cablu de înaltă tensiune a căzut peste un car alegoric în care acestea se aflau.

Incidentul s-a petrecut în oraşul brazilian Bandeira do Sul, aflat în partea de sud-est a ţării.

Primarului oraşului, José Capituva, a declarat că va demara o anchetă în acest caz. Una dintre ipoteze este aceea că în timpul paradei, artificiile au atins cablurile de înaltă tensiune, provocând un scurtcircuit și o pană de curent în întreaga zonă.

Bicicliști loviți în plin de un șofer

O altă tragedie a avut loc într-un alt oraș din sud-estul țării, unde un șofer a lovit în plin zeci de bicicliști care circulau pe stradă.

Imaginile înregistrate arată că şoferul maşinii nu a încercat să frâneze sau să ocolească grupul de biciclişti, intrând în plin în ei. Însă potrivit martorilor, șoferul ar fi apăsat pedala de accelerație, încercînd să evite coliziunea.

Biciclişti loviţi de un autoturism în Brazilia

Din fericire, niciunul dintre bicicliști nu a suferit răni grave, aceștia scăpând doar cu zgârieturi.

Victimele sunt însă revoltate că poliția nu a reușit să îl identifice pe șofer, care a fugit de la fața locului, abandonând mașina la doar câteva străzi distanță.

Bicicliștii implicați în incident participau la o manifestație organizată lunar în oraş, cu scopul de a promova circulaţia pe biciclete.

Ultima oră
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”