Traian Băsescu, despre propunerea lui Dragoș Tudorache la ministerul de Interne: Cred că este o soluție corectă. Se revine la desemnarea miniștrilor civili la Interne (VIDEO)

Traian Băsescu, despre propunerea lui Dragoș Tudorache la ministerul de Interne: Cred că este o soluție corectă. Se revine la desemnarea miniștrilor civili la Interne (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu este de părere că premierul Dacian Cioloș a făcut o alegere corectă prin propunerea ca Dragoș Tudorache să ocupe funcția de ministru de Interne după demisia lui Petre Tobă.

”Cred că este o soluție corectă. Se revine la desemnarea miniștrilor civili la Interne, iar Dragoș Tudorache este un jurist de mare valoare, deci cred că a avut o opțiune corectă.

Este un jurist, deci nu este un necunoscător al legii, iar MAI este un minister ce implementează legea. Pe de altă parte, începusem să deviem de la un principiu fundamental în statele democatice. Ministrul de Interne și ministrul Apărării, ca și șefii serviciilor de informații sunt civili în statele civilizate”, a declarat Băsescu, într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV.

În ceea ce privește faptul că Tudorache se va ocupa de organizarea alegerilor parlamentare din acest an, fostul președinte a precizat: ”În primul rând, organizare alegerilor este o activitate de rutină a MAI. Nu trebuie să-i spună ministrul șefului Jandarmeriei unde să pună paza și cum. Este treaba Jandarmeriei. Misiunea ministrului este să garanteze neutralitatea prin însăși persoana sa, iar domnul Tudorache este o soluție corectă, după mine”.

Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți că îl propune pe actualul șef al cancelariei prim-ministrului, Dragoș Tudorache, să preia portofoliul Internelor, funcție rămasă vacantă după ce Petre Tobă și-a dat demisia.

Propunerea lui Cioloș va ajunge marți la președintele Klaus Iohannis. (Detalii AICI)

Traian Băsescu, despre propunerea lui Dragoș Tudorache la ministerul de Interne

#DIRECT_ONE_8plq14#

Urmăriți B1TV.ro și pe