Traian Băsescu: Unirea cu Republica Moldova se va face, estimez eu, în cinci-șase ani 

Traian Băsescu: Unirea cu Republica Moldova se va face, estimez eu, în cinci-șase ani 
Foto: evz.ro

Președintele PMP Traian Băsescu a declarat că estimează că unirea cu Republica Moldova se va face în cinci sau șase ani, informează Agerpres.

"Vreau să fim extrem de realiști. (…) Unirea se va face. Se va face atunci când cetățenii din stânga Prutului vor fi convinși în proporție de peste 50 % că vor acest lucru. Se va face atunci când România va proba cetățenilor Republicii Moldova că este mai bine să fim uniți decât să trăim în două state independente și se va face într-un timp, estimez eu, cinci-șase ani, pentru că în Republica Moldova există un curent unionist", a declarat liderul PMP, la evenimentul de prezentare a candidaților partidului.

"Am văzut că domnul președinte Iohannis a convocat o comisie cu oameni din foarte multe domenii să stabilească obiectivul de țară. Nu mi-am propus ca astăzi să critic pe cineva, ci să vorbesc despre noi, dar este inadmisibil tu, șef de stat, să spui «Veniți în jurul mesei cele mai luminate minți și spuneți-mi care este obiectivul de țară». Nu, asta e obligația ta, a alesului să spui «Obiectivul meu de țară este unirea cu Republica Moldova. Voi, specialiștii, spuneți-mi ce mai trebuie făcut ca acest lucru să se întâmple»", a mai declarat Traian Băsescu.

Tags: