Trupul neînsufleţit al lui Filaret Moţco va fi adus în ţară vineri

Trupul neînsufleţit al lui Filaret Moţco va fi adus în ţară vineri
Foto: news.corect.com

Corpul neînsufleţit al lui Filaret Moţco, românul care a murit în urma evenimentului de la Centrul ONU de la Mazar-i-Sharif, în Afganistan, va fi adus în România, vineri, la ora 8:10, notează Agerpres.

O aeronavă TAROM va aduce corpul neînsufleţit al românului pe Aeroportul militar Otopeni, după care va fi organizată o ceremonie militară organizată de către Ministerul Apărării Naţionale.

„După efectuarea operaţiunilor specifice de trecere a frontierei va fi organizată de către MApN o ceremonie militară la Aeroportul militar Otopeni, urmată de un moment în care cunoscuţii şi prietenii apropiaţi vor putea să prezinte un ultim omagiu. Va fi transportat cu o aeronavă militară către Suceava, de unde va fi preluat pentru ultimul drum spre Izvoarele Sucevei de către o unitate specializată a MApN. Pe tot parcursul drumului, corpul neînsufleţit va fi însoţit de un reprezentant ONU. Funeraliile la Izvoarele Sucevei vor avea loc pe 9 aprilie”, a precizat un oficial MAE, citat de sursa precizată.

Potrivit Agerpres, Ambasada României la Islamabad a întocmi documentele necesare repatrierii cetăţeanului român decedat.

Filaret Moţco ocupa funcţia de ofiţer de afaceri politice în cadrul Centrului Operaţional Nord al Naţiunilor Unite din Afganistan de aproape doi ani.

Filaret Moţco era expert pe probleme de relaţii şi organizaţii internaţionale, participând la numeroase evenimente în cadrul Centrul Operaţional al ONU din Kandahar, misiuni OSCE din Tadjikistan, Federaţia Rusă ori în zona Caucazului de Nord-Cecenia.

Mai mulţi angajaţi ai ONU şi-au pierdut viaţa vineri, în urma atacurilor asupra unui birou al instituţiei din oraşul afgan Mazar-i-Sherif, manifestanţii protestând împotriva incendierii Coranului de un pastor din Statele Unite.

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit