Tudor Chirilă, radiografie a României în An Centenar. ”Nu trăiesc în țara pe care mi-o doresc, nu voi sărbători trecutul ‘glorios’ care ni se vinde ieftin și ipocrit”. El va participa la protestul din Piața Victoriei

Tudor Chirilă, radiografie a României în An Centenar. ''Nu trăiesc în țara pe care mi-o doresc, nu voi sărbători trecutul 'glorios' care ni se vinde ieftin și ipocrit''. El va participa la protestul din Piața Victoriei
Foto: Banatul Azi

La 100 de ani de România, proiectul nostru de țară e guvernat de două mari valori – Corupția și Incompetența – iar aceste valori vor trasa direcțiile de viață ale copiilor noștri, constată Tudor Chirilă. Totuși, el are speranța că România va fi cândva o țară condusă de oameni buni, normali, pricepuți și patrioți și tocmai de aceea, de 1 Decembrie, nu va sărbători trecutul „glorios” care ni se vinde ieftin și ipocrit, ci va protesta în Piața Victoriei.

”100 de ani de România: avem un lider de partid preocupat de două lucruri: 1.să pună stăpânire pe țară împreună cu o gașcă de baroni locali, membri de partid, grupări interlope și tot felul de sateliți imorali care contribuie la implemetarea strategiei stăpânului 2. Să dea cât mai urgent o ordonanță de amnistie și grațiere care să-l ajute săscape de pușcărie pe el și gașca lui de penali (fie baroni, fie parlamentari) Avem un ministru al Educației care a pus pe butuci educația din România și care a compromis aproape în totalitate sau a aruncat în derizoriu ideea de excelență universitară contribuind de-a lungul timpului la fabricile de diplome și doctorate, dar care s-a făcut remarcat printr-o totală lipsă de viziune asupra vreunei strategii de educație. Avem un ministru de finanțe căruia i-ar plăcea să se joace de-a dictatura cu dreptul de muncă al cetățenilor români în străinătate și pe care-l doare fix în cot de valorile europene la care România a aderat în 2007 și a căror implementare și-a asumat-o”, scrie Tudor Chirilă, într-o postare pe Facebook.

Artistul mai remarcă faptul că avem bacterii în spitale pe care nu le avem, infrastructura rutieră este la pământ, nu avem autostrăzi, deși avem bani de cheltuit în acest sens și avem cel mai incompetent premier din ultimii zeci de ani.

”Asediul la legile justiției și modificarea codurilor penale de o manieră care să consfințească domnia jafului nu se va opri, deși mai multe instituții europene au atras atenția că România riscă să o ia pe drumul greșit al acceselor totalitare. Se pare că uităm repede noi românii. Pe scurt, la 100 de ani de România, proiectul nostru de țară e guvernat de două mari valori: Corupția și Incompetența. Aceste valori vor trasa direcțiile de viață ale copiiilor noștri. Atât de simplu”, continuă Chirilă.

El admite că nu trăiește în țara pe care și-o dorește și că ziua de 1 Decembrie va fi una tristă pentru el, dar are speranță pentru viitor și tocmai de aceea, de Ziua Națională, va sărbători în Piața Victoriei: ”La 100 de ani de România recunosc că nu trăiesc în țara pe care mi-o doresc. Și, la fel ca mine, gândesc și alte zeci sau sute de mii de români. Anul ăsta 1 Decembrie este trist. Din toate motivele enumerate mai sus. Și dacă este să sărbătoresc ceva de 1 Decembrie, nu am să sărbătoresc trecutul „glorios” care ni se vinde ieftin și ipocrit în fiecare an. Am să sărbătoresc speranța că România va fi cândva o țară condusă de oameni buni, normali, pricepuți și patrioți. Pentru această Românie am să mă duc eu în Piața Victoriei de 1 decembrie. Asta va fi sărbătoarea mea”.

Urmăriți B1TV.ro și pe