Tulcea: Un profesor şi un elev au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie

Tulcea: Un profesor şi un elev au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie
Un profesor şi un elev de la un liceu din Tulcea au fost trimişi în judecată pentru dare de mită şi complicitate la infracţiune. Persoanele sunt acuzate că au colaborat în perioada mai - septembrie 2014...

Un profesor şi un elev de la un liceu din Tulcea au fost trimişi în judecată pentru dare de mită şi complicitate la infracţiune.

Persoanele sunt acuzate că au colaborat în perioada mai – septembrie 2014 pentru supraevaluarea lucrărilor semnate de patru candidaţi la examenul de Bacalaureat, a informat Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA), citat de Hotnews.

De asemenea, elevul inculpat este unul dintre elevii care au oferit mită.

„Pentru acordarea notelor de promovare, profesorii corectori au procedat fie la supraevaluarea lucrărilor, fie la contrafacerea scrierii prin adăugarea unor cuvinte punctate în barem, ori prin rezolvarea în integralitate a subiectelor la disciplinele reale, intermediarii pretinzând sau primind, în schimb, pentru sine sau pentru profesorii corectori, sume de bani cuprinse între 400 şi 800 euro pentru fiecare disciplină”, se arată în comunicatul SJA.

Referitor la ceilalâi inculpaţi, „o parte execută pedepse privative de libertate sau cu suspendare ori au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei pentru faptele săvârşite