Turiștii români sunt supărați că nu au acces pe plajele din Egipt. Rechinul este căutat în continuare cu elicopterele

Turiștii români sunt supărați că nu au acces pe plajele din Egipt. Rechinul este căutat în continuare cu elicopterele

Embargoul de trei zile pe plajă a fost prelungit în stațiunea egipteană Hurghada, spre nemulțumirea turiștilor, relatează ziarul Libertatea printr-o corespondență dintr-una dintre zonele turistice unde vin mii de români săptămânal.

Hurghada este o stațiune foarte apreciată de români

„Mare Roşie e unică! Iar Hurghada e cea mai frumoasă destinaţie pentru un concediu. Credeţi-mă, am fost în toată Europa, dar nu se compară”, spune Radu, un antreprenor din Suceava, în vârstă de 45 de ani, care a ajuns, la începutul acestei săptămâni, în staţiunea din estul Egiptului, țară cu peste 100 de milioane de locuitori.

Hurghada a ajuns dintr-un simplu sat de pescari o stațiune de lux, cu peste 200.000 de localnici și a urcat în top 10 al destinațiilor recomandate în 2022 de site-ul de specialitate Tripadvisor, dar pentru români a devenit un loc de vacanță încă din 2017.

Embargoul de trei zile pe plajă a fost prelungit în stațiunea egipteană Hurghada, spre nemulțumirea turiștilor, sursă foto: captură YT

Există chiar zboruri directe din București, Suceava, Cluj sau Sibiu. În apele Mării Roșii peștii îți mănâncă direct din palmă și poți face scuba diving fără să știi să înoți. În plus, în cei doi ani de pandemie, restricțiile mult mai relaxate din Egipt au atras mii de români care au vrut concedii fără prea multe bătăi de cap.

Trupul neînsufleţit al Roxanei Donisan a fost găsit pe plaja din regiunea Sahl Hasheesh din Hurghada, iar autorităţile au confirmat că femeia și-a pierdut viața după ce a fost atacată de rechin. ​Românca de 40 de ani lucra la Administrația Judeţeană a Finanțelor Publice din Suceava.

Atacul rechinului asupra celor două femei a avut consecințe imediate

Guvernatorul Mării Roșii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare, pentru trei zile, a tuturor activităților de pe plaja din Sahl Hasheesh şi a dispus căutări intensive pentru a identifica şi elimina rechinul ucigaş.

În larg au fost trimise echipaje cu camere de interceptare, dispozitive care transmit vibraţii în apă şi chiar elicoptere care să survoleze zona. Deşi cele trei zile anunţate de oficialul egiptean au trecut, insuccesul operaţiunilor de căutare a păstrat plajele închise până la această oră.

Turiștii români, supărați că nu sunt lăsați să intre în mare

Vestea dublului atac i-a alertat şi pe turişti, totuşi nimeni nu şi-a anulat programările, chiar dacă mulţi dintre ei se preocupă despre riscul de a se întâlni cu un rechin în largul Mării Roşii, spun agenţii turism şi hotelierii din staţiune.

„Dimpotrivă, cei mai mulţi dintre turişti sunt supăraţi că nu pot merge la plajă şi că sunt nevoiţi să-şi petreacă timpul în jurul piscinei din resort”, susține un hotelier din Sahl Hasheesh. Nici cei care şi-au programat excursii şi activităţi sportive în larg nu au renunţat la planurile lor.

Urmăriți B1TV.ro și pe