Un afacerist din Banat și-a făcut biserică privată: Slujbele, ținute de un preot plătit din buzunarul investitorului (FOTO)

Un afacerist din Banat și-a făcut biserică privată: Slujbele, ținute de un preot plătit din buzunarul investitorului (FOTO)

Un afacerist bănățean îi aduce Domnului o “ofrandă” pentru milioanele de euro câștigate de-a lungul timpului din agricultură, ridicand o biserică în mijlocul unei lan de grâu.

Stelică Mălăeştean, cu o avere estimată la 12, 15 milioane de euro, a ridicat lăcașul de cult între localităţile Fibiş şi Maşloc, pe drumul care leagă Timişoara de Lipova.

„Nu am avut o problemă anume, sau o viziune, care să mă facă să ridic o biserică. Pur şi simplu, aşa mi-a venit ideea. Am vrut să las ceva în urma mea. Şi în doi ani am construit biserica. Nu e pe firmă. Am construit-o din banii mei”, a declarat Stelică Mălăeştean pentru Adevărul.

Biserica privată se află pe moșia lui investitorului agricol, iar pentru slujbe va fi angajat un preot pe care acesta îl va plăti din buzunarul propriu.

“Biserica e pe ferma mea. E în câmp, în jur va fi cultivat cu grâu şi cereale”, a mai povestit Mălăeşteanu.

Planul fermierului nu se oprește aici. Acesta vrea să construiască o mănăstire. Prin urmare, alăturat bisericii vor fi construite și chilii.

Stelică Mălăeşteanu are peste 3.300 de hectare, iar mai mult de jumătate din suprafeţe fiind cultivate cu grâu. Firmele sale se mai ocupă cu orz, rapiţă şi lucernă în zona Fibiş şi Pişchia.

Foto: Adevarul

Urmăriți B1TV.ro și pe