Un al doilea deţinut moare la Penitenciarul Mioveni în decurs de două săptămâni

Un al doilea deţinut moare la Penitenciarul Mioveni în decurs de două săptămâni

Un alt deținut a murit la Penitenciarul Mioveni. Acesta a decedat, luni seară, la câteva ore după ce i s-a făcut rău şi angajaţii unităţii de detenţie au sunat la 112. Un caz similar a existat în unitatea de detenţie de la Mioveni pe 27 iulie.

Un deţinut de la Penitenciarul Mioveni a murit

Un deţinut de la Penitenciarul Mioveni a murit, luni seară, la câteva ore după ce i s-a făcut rău. Este al doilea deces înregistrat în ultima perioadă în rândul deţinuţilor de la Mioveni, iar oficialii penitenciarului susţin că niciunul dintre cei doi decedaţi nu prezenta simptome specifice COVID-19. Luna trecută un angajat al penitenciarului Mioveni a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

„Vă informăm că, în data de 10.08.2020, în jurul orei 15:00, personalul medical al Penitenciarului Mioveni a intervenit pentru acordarea de îngrijiri unei persoane custodiate, cunoscută cu afecţiuni medicale cronice şi prezentată periodic în unităţi ale Ministerului Sănătăţii, urmare alterării stării de sănătate. Pentru efectuarea unor investigaţii de specialitate, s-a solicitat, prin apel 112, un echipaj de ambulanţă, aceasta fiind transportată la o unitate spitalicească din reţeaua sanitară publică. În ciuda eforturilor medicilor, decesul persoanei private de libertate a fost constatat la ora 22:30. Subliniem că, în cazul expus, nu a fost înregistrată simptomatologie specifică COVID-19” a anunţat marţi Laura Olteanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Mioveni.

În data de 27 mai un alt deținut a murit la Penitenciarul Mioveni. Conducerea spune că nu este cazul de suspiciune de Covid-19. Totuși, în aceeaşi zi, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) anunţa că un angajat al penitenciarului din Mioveni a fost diagnosticat cu COVID-19.

„Vă informăm că un angajat al Penitenciarului Mioveni a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecţie”, susţinea ANP.

Noi cazuri de COVID-19 confirmate în penitenciarele din România

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat, duminică, că doi angajați de la penitenciarele Mărgineni și Deva au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus, potrivitAgerpres.

ANP notează că polițiștii de penitenciare au exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecție.

Primele verificări au arătat că nu a fost identificată simptomatologie specifică infecției cu noul coronavirus în rândul persoanelor custodiate din cele două unități penitenciare, iar acestea sunt monitorizate de către personalul medical.

Mai mulți angajați, care au fost identificați drept contacți, au fost scoși din serviciu și vor rămâne la domiciliu. Spațiile de lucru au fost dezinfectate.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori