Un bărbat a fost arestat după ce și-a închis copiii în casă și i-a lăsat nesupravegheați

Un bărbat a fost arestat după ce și-a închis copiii în casă și i-a lăsat nesupravegheați

Un bărbat din Dolj, în vârstă de 39 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce și-a ținut copiii închiși în casă și i-a lăsat nesupravegheați. Minorii au fost preluați de reprezentanțiiDirecției Generale pentru Protecția Copilului (DGASPC) Dolj.

Un bărbat și-a închis cele trei fiice, minore, în casă

Bărbatul de 39 de ani din localitatea Cerăt a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de ani, după ce şi-a lăsat fiicele cu vârste de 3, 4 şi 6 ani închise în casă, nesupravegheate.

Situația îngrijorătoare a copiilorbărbatului din comunaCerăt, județul Dolj, a fost descoperită în timp ce angajații DGASPC efectuau oanchetă socialăla locuința familiei care se află în evidența protecției sociale, noteazăȘtirile TVR.

De menționat este că soția bărbatului în cauzăse află în închisoare, iar alți doi copii sunt deja în grijă unor asistențimaternali. Când au ajuns la locuința bărbatului, angajații DGASPC au găsit trei fete de 3, 4 și 6 ani, închise în casă.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani a fost prezentat instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadăde 30 de zile. Acesta este acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal și rele tratamente aplicate minorului.

„În ziua de 6 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Bârca s-au deplasat la domiciliul unui bărbat din comuna Cerăt, pentru a acorda sprijin unei echipe din cadrul D.G.A.S.P.C. Dolj, în vederea efectuării unei anchete sociale. Bărbatul nu a fost găsit la domiciliu, însă poliţiştii au constatat faptul că cele 3 fiice minore ale acestuia, de 3, 4 şi 6 ani, erau lăsate nesupravegheate, închise în locuinţă. Ulterior cel în cauză a fost depistat de poliţişti pe raza comunei Cerăt şi condus la sediul poliţiei pentru audieri”, se arată într-uncomunicatal Inspectoratului de Poliție Dolj.

Numeroase incidente

Un alt bărbat în vârstă de 31 de ani din județul Brașov a fost arestat, după ce și-ar fi bătut crunt copiii, lovindu-i cu biciul, cu pumnii și cu picioarele, pentru că nu ar fi fost mulțumit de răspunsul celor mici când i-a întrebat ce au făcut în ziua respectivă, noteazăBiz Brașov.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, copiii au fost loviţi cu biciul, pumnii şi picioarele, iar cel mai mic dintre ei, în vârstă de cinci ani, a fost strâns de gât şi a suferit arsuri după ce tatăl lui i-a băgat mâna într-o sobă.

Bărbatul are 7 copii, cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani. Mama copiilor se afla la serviciu în momentul în care bărbatul i-a bătut pe copii.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Tags: