Un bărbat care avea peste 150 de kilograme de articole pirotehnice, prins în flagrant de polițiștii din județul Bacău. Materialele valorau circa 20.000 de lei

Un bărbat care avea peste 150 de kilograme de articole pirotehnice, prins în flagrant de polițiștii din județul Bacău. Materialele valorau circa 20.000 de lei
Foto simbol: Pixabay

Polițiștii din județul Bacău au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Stănișești, care avea circa 150 de kilograme de articole pirotehnice în vederea comercializării, deși nu deținea o autorizație în acest sens, transmite Agerpres.

Bacău: Un bărbat care avea peste 150 de kilograme de articole pirotehnice, prins în flagrant de polițiști

„În urma inventarierii, au fost identificate articole pirotehnice în greutate totală de aproximativ 150 kilograme, în valoare de aproximativ 20.000 lei, bunuri ce au fost ridicate în vederea confiscării”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul principal Cătălina Păduraru.

Într-o altă speță, poliţiştii şi jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au efectuat patru percheziţii în oraşul Comăneşti și au găsit în jur de 10 kilograme de articole pirotehnice la locuința unui bărbat în vârstă de 47 de ani.

Oamenii legii au întocmit dosar penal în ambele cazuri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Cum sărbătorile sunt tot mai aproape, situațiile de acest gen au devenit tot mai dese. În weekendul trecut, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj anunța că polițiștii au efectuat percheziții în Turda și au găsit 202 articole pirotehnice în locuința unui bărbat în vârstă de 49 de ani, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni la regimul materiilor explozive.

Urmăriți B1TV.ro și pe