Ambulanță SMURD lovită de tren în Maramureș, în timp ce se îndrepta către o pacientă aflată în stop cardio-respirator (VIDEO)

Ambulanță SMURD lovită de tren în Maramureș, în timp ce se îndrepta către o pacientă aflată în stop cardio-respirator (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

UPDATE, 27 aprilie, ora 8.15: Autospeciala lovită de tren marți seară „este avariată în mod serios”, însă, în ciuda informațiilor inițiale, echipajul nu a mai avut nevoie de îngrijiri medicale, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș, Cornel Băbuț, miercuri, pe la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru.

„Informațiile de aseară au fost că colegii noștri vor fi transportați la spital, dar în cele din urmă echipajul, din fericire, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a spus oficialul.

Întrebat despre starea pacientei spre care se deplasa echipajul când a fost lovit de tren, el a explicat: „Despre starea pacientei ar trebui să vă spună mai multe colegii de la Serviciul Județean de Ambulanță, pentru că dânșii erau acolo la caz, ei solicitaseră de fapt sprijinul celor de la Terapie Intensivă Mobilă”.

„Vă dați seama că acum autospeciala este avariată în mod serios. Important este însă că echipajul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a mai menționat Cornel Băbuț.

Știrea inițială: Un echipaj SMURD care se îndrepta către un caz medical din localitatea Ulmeni, acolo unde o femeie se afla în stop cardio-respirator, a fost lovit de tren la o trecere la nivel cu calea ferată, a anunțat directorul Serviciului Județean de Ambulanță Maramurej, Ligia Micle, în noaptea de marți spre miercuri, potrivit Agerpres.

SAJ Maramureș: Echipajul SMURD lovit de tren „se deplasa către un caz în localitatea Ulmeni”

„Echipajul SMURD TIM se deplasa către un caz în localitatea Ulmeni, la o pacientă aflată în stop cardio-respirator. (…) La nivelul cu calea ferată a fost lovit de tren”, a declarat Ligia Micle.

Ea spune că medicul a suferit un traumatism toracic și ambulanțierul o contuzie de membru inferior. Cei doi au fost transportați la spital, a mai precizat purtătorul de cuvânt al SAJ Maramureș.

În urma accidentului, trenul de persoane Jibou – Baia Mare a avut o întârziere de peste 80 de minute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:43 - Iranul poate furniza Rusiei piese auto, cumpărând oțel de la Moscova
14:42 - Ion Rădoi, despre stenogramele DNA în care sindicaliștii ar fi vorbit despre lichidarea lui Drulă: „Nu mai aveau ce să inventeze” / Liderul sindical, întrebat dacă a fost „turnat” de Cristian Piedone (VIDEO)
14:41 - Formularul de constatare amiabilă în urma unui accident rutier va putea fi completat și electronic
14:34 - Wargha Enayati, dezvăluiri despre viața fondatorul rețelei private de sănătate Regina Maria: „Provin dintr-o familie care a îmbinat mereu antreprenoriatul cu me­dicina”
14:15 - Maia Sandu a rupt tăcerea. Președinta Republicii Moldova a comentat reținerea lui Igor Dodon, după trei zile
14:12 - Cum se declară la recensământ copiii care provin din familii mixte în care unul din părinți e rom. Cătălin Manea: Vom avea o imagine mult mai clară a României
14:08 - Bărbat din Botoșani surprins în bar cu o grenadă pe care a găsit-o într-un șanț
13:56 - Nicolae Ciucă: Inflația are un caracter generalizat la nivel european și mondial. Măsurile au venit să diminueze impactul asupra vieții românilor / Vom asigura facilități firmelor care își relocă activitatea în România (VIDEO)
13:50 - Dragoș Petrescu, despre sacrificiile făcute la început de drum: „Cred că am recuperat cu succes”
13:45 - Rusia a început să rămână fără tancuri moderne pregătite de luptă în Ucraina, arată evaluarea Ministerului britanic al Apărării