Un fost primar a luat clopotul bisericii satului după ce a pierdut alegerile locale. „A zis că a fost montat în mandatul lui“

Un fost primar a luat clopotul bisericii satului după ce a pierdut alegerile locale. „A zis că a fost montat în mandatul lui“
Foto: adevarul.ro

Candidatul pentru primăria satului doljean Lăcriţa Mica s-a enervat din cauză că nu a câștigat alegerile locale din data de 5 iunie. Acesta a furat clopotul de la biserica din sat, imediat ce candidatul PND a aflat că a pierdut fotoliul de primar al comunei, potrivit adevarul.ro.

Mihai Militaru, fostul primar al comunei până în 2012, a declarat că acel clopot este opera lui 100%, că l-a comandat unui profesor universitar, că l-a plătit în timpul mandatului cu bani din donaţiile localnicilor, spre binele acestora.

Localnicii cred că Militaru s-a răzbunat pe votanţii care nu i-au arătat recunoştinţă pentru "opera" caritabilă din trecut. După ce l-a demontat clopotul, Militaru l-a transportat la cel care l-a confecţionat, pe principiul "ia-ţi-l înapoi!".

„A luat clopotul de supărare, dar nu este normal ce a făcut. Ne-a spus că a fost montat pe mandatul lui şi că are tot dreptul să-l ia. Acum în satul Lăcriţa nu mai există clopot la biserică“, a povestit Giurea Băluţă, un localnic.

„Noaptea, de după ce am pierdut alegerile, am primit un telefon de la un necunoscut şi mi-a zis aşa: «Ai pierdut alegerile, pierzi şi clopotul, o să luăm clopotul, să îl dăm la ţigani la topit». Nu m-am supărat eu că am pierdut alegerile locale. Am fost primar între 2004 şi 2012, iar clopotul a fost făcut pe mandatul meu“, a spus Mihai Militaru.

„Am hotărât să iau legătura cu profesorul universitar Grigore Nicolae Lăcriţa (n.r. – "autorul" clopotului), un om de bună credintă, care ne-a ajutat tot timpul. Dânsul a fost de acord să ne înapoieze clopotul. Fostul primar s-a supărat că a pierdut alegerile, iar din această cauză a luat clopotul“, a spus Ionuţ Ştefănescu, primarul comunei Robăneşti, membru PSD.

Clopotul a ajuns joi, 9 iunie, înapoi la biserică şi trebuie acum montat la loc.