Un medic român stabilit în Italia, concediat pentru că nu a vrut să se vaccineze: „Nu m-am cruțat niciodată în lupta împotriva pandemiei”

Un medic român stabilit în Italia, concediat pentru că nu a vrut să se vaccineze: Nu m-am cruțat niciodată în lupta împotriva pandemiei
Medicul român a fost suspendat din funcție după ce a refuzat să se vaccineze. Foto: Facebook/Mariana Iulian.

Un medic român stabilit în Italia a fost suspendat din funcție după ce a refuzat să se vaccineze.

Ce s-a întâmplat cu medicul român

Mariana Iulian a rămas fără un loc de muncă după ce a refuzat să se vaccineze. Medicul român a fost concediat alături de încă doi colegi. Cei trei medici au fost nevaccinați. Medicul  a lucrat într-o clinică din Aprilia, comuna în care locuiesc mai mulți români.

Aprilia a fost lovită de coronavirus. Rate de infectare nu înceta să crească. În acest context, Antonio Terra, primarul localității, a reintrodus obligativitatea purtării măștilor de protecție chiar și în aer liber.

În același timp, comuna italiana a înregistrat o rată mai mică de vaccinare decât media din regiunea Lazio și cea națională.

”Mi se pare corect să ofer niște precizări, și prin prisma rolului meu de medic de familie și de consilier municipal. În primul rând, aș dori să precizez că nu sunt medic no-vax, așa cum am citit în mai multe articole din ziare sau pe unele site-uri de informare. Alegerea de a nu fi supus vaccinării împotriva Covid-19 se datorează în mod fundamental stării mele de sănătate. Până la suspendare, am efectuat mereu vaccinarea pentru pacienții mei. Așadar, reconstrucțiile conform cărora m-aș opune vaccinurilor, în general, și celor împotriva coronavirusului nu corespund adevărului. (…) În ultimii ani, nu m-am cruțat niciodată în lupta împotriva pandemiei, așa cum stau mărturie și unele inițiative pe care le-am promovat. Sunt de acord cu alegerile administrației municipale, continui să acord cea mai mare atenție acestui virus și recomand tuturor cetățenilor, ca medic și, de asemenea, ca și cetățean, să aibă în continuare cea mai mare prudență”, spune Mariana Iulian, citată de 3dots.

Românii din Italia nu reușesc să se vaccineze

Medicul român a renunțat la vaccin din cauza stării de sănătate. Aceasta susține că nu este anti-vaccinistă și este de acord cu deciziile luate de autoritățile locale. Specialistul a încercat să explice motivele numărului scăzut de persoane vaccinate în rândul românilor stabiliți în Italia.

”În ceea ce privește datele despre campania de vaccinare în rândul cetățenilor de naționalitate română, aș dori să precizez că astăzi, comunitatea românească este mai puțin numeroasă decât era înainte și este formată din foarte puțini bătrâni, mulți subiecți de vârstă medie și mai ales tinerii și copii care nu sunt încă incluși în programul de vaccinare anti-Covid. Toate acestea explică motivul unui număr aparent mic de vaccinări”, a conchis medicul Iulian.

Ultima oră
13:29 - Incidența în Cluj, București și Ilfov, în continuă creștere. La Cluj – Napoca, rata de infectare ajunge aproape de 12 cazuri la mia de locuitori
13:28 - PSD, propuneri pentru reducerea facturilor la energie. Cu cât ar scădea prețurile dacă se aplică prevederile, potrivit senatorului Radu Oprea (VIDEO)
13:17 - GCS: 8.118 de cazuri de COVID-19 și 17 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore. 17 județe din România, în scenariul roșu
13:15 - Zece seriale scurte de pe Netflix pentru cei care se plâng că n-au timp liber (video)
13:02 - Florin Cîțu, despre situația din energie: Orice măsură trebuie să se aplice unitar tuturor participanților în economie și nu trebuie să se ia niciun leu de la investiții. PNL, de acord cu orice reducere a poverii fiscale dacă e unitară (VIDEO)
13:00 - Lucian Bode: Tragedia din Bolintin-Vale a scos la iveală încă o dată putregaiul unui sistem care s-a degradat în ultimii 30 de ani. Voi continua să dispun măsuri care să ducă la o curățenie în propria noastră ogradă
12:31 - Vulcanul subacvatic Tonga a provocat un tsunami (video)
12:31 - Schimbări în serialul Adela. Un nou personaj, surpriza sezonului 3 de la Antena 1. Cine este și ce rol va juca (FOTO)
12:29 - Novak Djokovic ar putea rata și Roland Garros. Ce a declarat ministrul francez al sportului, Roxana Mărăcineanu
12:14 - Jaqueline Cristian, a doua româncă în turul II de la Australian Open 2022. Victorie la pas cu Greetje Minnen, locul 84 mondial