Diana Șoșoacă, în centrul unui nou scandal în Parlament. Refuză să poarte mască așa că o colegă din Senat a chemat polițiștii

Diana Șoșoacă, în centrul unui nou scandal în Parlament. Refuză să poarte mască așa că o colegă din Senat a chemat polițiștii
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Diana Șoșoacă se află în centrul unui nou scandal în Parlamentul României. Senatoarea a refuzat să poarte masca de protecție, introdusă din cauza pandemiei de COVID-19, iar astfel colegii ei de la Senat au fost nevoiți să alerteze autoritățile.

Pentru prima dată, Poliția a fost chemată de un senator, prin apel la 112, la Parlamentul României.

Diana Șoșoacă, un nou scandal pentru că nu vrea să poarte mască

Diana Șoșoacă a pornit un nou scandal în Parlament. Senatoarea a refuzat să poarte mască, așa că a fost pentru prima dată când la Senat a fost chemată Poliția, prin apel la 112.

Senatoarea care a alertat autoritățile sunând la 112 este Nicoleta Pauliuc. Membrii Senatului nu se află pentru prima dată în centrul unui astfel de eveniment, în care protagonistă este fosta membră AUR.

Colegii senatori au rugat-o pe avocata Diana Șoșoacă să își pună mască, însă aceasta a refuzat.

Senatoarea Diana Șoșoacă, val de conflicte în Parlament, din cauza pandemiei

Avocata Diana Șoșoacă nu este la primul scandal de acest gen. Senatoarea a întâmpinat, de-a lungul acestui mandat, o serie de conflicte pe tema măsurilor și restricțiilor din pandemia. Femeia s-a declarat împotriva vaccinării și a refuzat să poarte mască de protecție în spații închise în mai multe rânduri. Mai mult decât atât, ea este cercetată în prezent de către DIICOT pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Ancheta a pornit după ce senatoare a blocat vaccinarea dintr-un centru din Iași. Acestuia i se adaugă un alt scandal, început la Morga Institutului Marius Nasta din București.

Diana Șoșoacă, scandal în Parlament pe tema certificatului verde COVID

Șoșoacă a spus că a primit numeroase mesaje din partea oamenilor, care i-au cerut să nu voteze acest proiect de lege.

„Aţi întors România în epoca Hitleristă. Numai evreii trebuiau să arate un document ca să meargă la alimentară si la lucrurile normale. Faceţi discriminare, faceţi segregare între români şi români. Nu a reuşit nici măcar UDMR să distrugă România cum reuşiţi voi!”, a mai afirmat Diana Șoșoacă, la acel moment.

Ultima oră
12:07 - Eugen Tomac: Fuziunea cu PNL nu există la ora actuală pe agenda PMP / Niciodată nu am negociat funcții pentru mine în numele partidului / Majoritatea liderilor au decis că se impune un nou congres
12:02 - Fuego, atac dur la adresa românilor: „Cultura unui popor nu e un moft, e o necesitate”
11:56 - Cristian Diaconescu: Gruparea condusă de Eugen Tomac a încercat în mod abuziv preluarea conducerii PMP. Mi-a blocat accesul pe pagina de Facebook a partidului
11:46 - Unde se grăbea polițistul atunci când a lovit-o mortal pe Raisa, pe trecerea de pietoni. Noi detalii din anchetă (VIDEO)
11:40 - Un tânăr de origine română a murit după ce a căzut de la etajul 9, în Rusia. Băiatul era campion la CS:GO
11:17 - Șeful Poliției Capitalei: Nu se impunea prezența a doi polițiști în mașină. Agentul cunoaște tot ce a făcut în acea zi, el e singurul în măsură să răspundă, iar asta în fața procurorului de caz (VIDEO)
11:13 - Dan Negru se lansează în politică? Anunț de ultima oră: „Frica oprește viața! Și eu am obosit un pic”
11:11 - Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori, valabil până marți în România. Harta județelor aflate sub avertizarea ANM
11:04 - Lucian Bode: Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă. Avem un deficit de personal uriaș, aproape 30.000 de funcții (VIDEO)
10:51 - GCS a anunțat bilanțul provizoriu: Peste 8.000 de cazuri de COVID-19 și 17 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore