Un nou derapaj în fotbal. U Cluj – Sepsi OSK, oprit 10 minute din cauza scandărilor xenofobe

Un nou derapaj în fotbal. U Cluj - Sepsi OSK, oprit 10 minute din cauza scandărilor xenofobe
Foto: FC Universitatea Cluj Facebook

Partida Universitatea Cluj – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din etapa a 6-a a Superligii, a fost oprită de centralul confruntării, Sebastian Colțescu, 10 minute, ca urmare a scandărilor xenofobe din tribune.

Meciul de pe „Cluj Arena” s-a încins în tribune mai rău decât pe gazon, iar după doar 25 de minute de la primul fluier, Sebastian Colțescu a trimis echipele la vestiare din cauza scandărilor xenofobe ale ultrașilor clujeni, care au afișat și un banner împotriva comunității maghiare.

U Cluj – Sepsi OSK, oprit de scandările xenofobe

Fanii „Șepcilor Roșii” au inflamat atmosfera pe stadion, după ce au afișat un mesaj destinat adversarilor de la Sfântul Gheorghe. Centralul Sebastian Colțescu a fost nevoit să oprească preț de 10 minute duelul, după ce mai multe scandări xenofobe la adresa Ungariei au fost auzite, iar materiale pirotehnice au fost aruncate în zona pistei de atletism, scrie gsp.ro.

Fanii clujeni nu au reușit să fie calmați de căpitanul Romario Pires și au continuat derapajele în tribună, așa că arbitrul a decis să trimită cele două formații la vestiare până la calmarea spiritelor.

10 minute jucătorii au stat la cabine, iar în tot acest timp ultrașii celor de la U Cluj au fredonat imnul României.

Banner cu mesaj xenofob

În startul partidei, fanii clujenilor au afișat inclusiv un banner cu mesaj xenofob, marcând două date importante legate de trecutul controversat dintre români și unguri.

„4 iunie 1920 / 4 august 1919 – Ținutul Secuiesc nu există”, a fost mesajul văzut în tribunele de pe Cluj Arena.

4 iunie 1920 este ziua în care s-a semnat Tratatul de la Trianon, iar 4 august 1919 este ziua în care Budapesta a fost ocupată de armata română.

Urmăriți B1TV.ro și pe