Un tren cerealier plecat din Portul Constanța spre Ucraina a deraiat în județul Iași. Ștefan Etveș: S-a blocat total transportul de cereale ucrainene spre Portul Constanța sau spre Portul Galați (VIDEO)

Un tren cerealier plecat din Portul Constanța spre Ucraina a deraiat în județul Iași. Ștefan Etveș: S-a blocat total transportul de cereale ucrainene spre Portul Constanța sau spre Portul Galați (VIDEO)
Foto: captură B1 TV

Un număr de 11 vagoane ale unui tren cerealier plecat din Portul Constanța spre Ucraina au deraiat, miercuri, în județul Iași, a confirmat Ștefan Etveș de la „Drumurile Noastre” în emisiunea „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir. Nu există victime, însă mai mulți stâlpi de înaltă tensiune s-au rupt.

Un tren cerealier a deraiat în județul Iași, pe calea ferată care asigură transportul de cereale din Ucraina

„În jurul orei 18:30 am primit un telefon de la CFR. Mi s-a spus scurt, 11 vagoane din Ucraina de marfă au deraiat în zona Podul Iloaiei, între Pașcani și Iași, pe calea ferată care asigură strategic transportul de cereale din Ucraina spre Portul Constanța. În acest moment s-a blocat total transportul de cereale dinspre Ucraina spre Portul Constanța sau spre Portul Galați. Interesant este că după cinci minute primesc încă un apel telefonic”, spune Ștefan Etveș.

Realizatorul emisiunii „Drumurile Noastre” spune că după cinci minute a primit un al doilea apel telefonic în care se susținea că vagoanele ar fi goale, deși inițial i s-a transmis că în vagoane ar fi fost totuși cereale sau marfă.

„Colegii din minister, din CFR, au încercat să îmi descrie apelul la 112, spunându-mi prima dată că în acele vagoane ar fi fost cereale sau marfă, iar după cinci minute altcineva mi-a spus că acele vagoane ar fi goale. CFR Infrastructură, acum 10 minute, a transmis un comunicat, vi l-am trimis în redacție, cum că cele 32 de vagoane ar fi fost goale, n-ar fi fost nimic în ele”, a adăugat jurnalistul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)