Val de scumpiri pe litoralul românesc: De necrezut cât a ajuns să coste un porumb fiert pe plajele din Mamaia

Val de scumpiri pe litoralul românesc: De necrezut cât a ajuns să coste un porumb fiert pe plajele din Mamaia
Porumb fiert. Sursa foto: Pixabay

De la un sezon la altul, prețurile explodează pe litoralul românesc. Turiștii care se află în această perioadă în vacanță la Marea Negră sunt uimiți de  valul de scumpiri.

În aceste condiții, nu puțini au fost cei care s-au revoltat că pentru un porumb fiert au trebuit să scoată din buzunar nu mai puțin de 6 lei.  Se pare că o familie cu doi copii ar trebui să scoată din buzunar 24 de lei doar pentru o porție de porumb.

Nu mai vorbim de scumpirile care au loc în ceea ce privește cazarea.

Conform site-urilor de rezervări online prețul de pornire a unei cazări de două nopți pe litoralul românesc este de 800-1000 de lei. Pentru cine își dorește să stea într-o zonă de fițe, ami precis în Mamaia Nord, trebuie să scoată din buzunar nici mai puțin nici mai mult de 10,000 de lei pentru unul dintre cele mai renumite blocuri cu apartamente în regim hotelier.

În funcție de facilitățle pe care le oferă spațiile de cazare, în general la un hotel de patru stele prețul aproximativ ar fi de 4500 de lei pentru două nopți de cazare. Apart-hotelurile au început să fie un nou trend printre tipul de ședere pe care îl au la dispoziție turiștii. În zona Mamaia majoritatea spațiilor de cazare sunt de acest tip.

De scumpiri nu au scăpat nici serviciile de la restaurante sau localuri. Pentru o ciorbă, o porție de hamsii și o bere, un turist trebuie să scoată din buzunar nici mai mult nici mai puțin de 70 de lei,

La toate acestea se adaugă prețurile pentru parcare. Pentru a-ți parca mașina în zona stațiunii Mamaia trebuie să plătești aproape 100 de lei pe zi.