Valeriu Gheorghiță: În circa 150 de centre de vaccinare a fost redus programul de lucru. Sunt câteva centre care și-au întrerupt temporar activitatea (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: În circa 150 de centre de vaccinare a fost redus programul de lucru. Sunt câteva centre care și-au întrerupt temporar activitatea (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat marți, pentru B1 TV, că unele centre de vaccinare și-au redus programul de lucru, iar altele chiar au fost închise temporar. Se întâmplă asta în contextul în care ritmul campaniei de imunizare scade tot mai mult. În ultima zi, de exemplu, au fost vaccinate sub 24.000 de persoane, din care mai puțin de 10.000 cu prima doză.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Valeriu Gheorghiță, despre imunizarea anti-COVID și centrele de vaccinare

La remarca moderatorului că nu suntem nici măcar pe aproape de țintele de vaccinare anunțate la începutul anului, șeful CNCAV a explicat: „Categoric, da. Acele cifre, dacă astăzi ar trebui să fac din nou aceleași predicții, ar rămâne aceleași, nu s-ar modifica în niciun fel datele din punct de vedere al numărului de persoane, al țintelor pe care trebuie să le atingem în această campanie de vaccinare, însă campania de vaccinare este dinamică, sunt persoane care au fost foarte motivate, care au fost hotărâte să se vaccineze, care au înțeles încă de la început beneficiile vaccinării, care așteptau să apară un vaccin tocmai ca să fie mai bine protejate. Sunt, de altfel, persoane care sunt ezitante, care doresc să mai aștepte înainte să ia o decizie”.

„E un proces de evaluare continuă a activității centrelor de vaccinare. Acum două săptămâni am finalizat acest proces de evaluare a tuturor centrelor de vaccinare din țară. La acel moment, 45% din centrele fixe vaccinau mai puțin din jumătate din capacitatea fluxului, ceea ce a impus în anumite cazuri, în circa 150 de centre, destul de multe, reducerea programului de muncă de la 12 la 6 ore. Au fost reduse numărul de fluxuri din centre și sunt câteva centre care și-au întrerupt temporar activitatea, fără să pierdem personalul vaccinator pentru că el se constituie în echipe mobile”, a mai declarat Vaeriu Gheorghiță, pentru B1 TV.

Ultima oră
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”