Valeriu Gheorghiță: Săptămâna aceasta demarăm vaccinarea profesorilor

Valeriu Gheorghiță: Săptămâna aceasta demarăm vaccinarea profesorilor
Foto: Guvernul României / Facebook

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, luni seară, că vaccinarea cu prioritate a persoanelor din învățământul preuniversitar și universitar începe săptămâna aceasta, cu sprijinul echipelor mobile de vaccinare în centrele de vaccinare deja existente în județe.

Valeriu Gheorghiță: În cursul acestei săptămâni vom demara vaccinarea cu prioritate persoanelor din sistemul de învățământ

„În cursul acestei săptămâni vom demara vaccinarea cu prioritate a persoanelor atât din sistemul de învățământ preuniversitar, cât și universitar, prin sprijinul echipelor mobile de vaccinare în spațiile puse la dispoziție în mare parte de Ministerul Educației, respectiv în centrele de vaccinare existente la nivelul fiecărui județ, separat pe cele două tipuri de vaccinuri: vaccinul de la AstraZeneca, respectiv vaccinul de la Pfizer”, a afirmat acesta la Antena3, conform Hotnews.

Totodată, Valeriu Gheorghiță a spus că în prezent sunt aproximativ 42.000 de persoane din sistemul de educație care au fost deja vaccinate. Dintre ele, circa jumătate au primit deja doza a doua. Alte 128.000 de persoane din sistemul de învățământ deja programate.

Sorin Cîmpeanu: Peste 200.000 de angajați din învățământ doresc să se vaccineze

Amintim că Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat că peste 200.000 de angajați din sistemul de învățământ și-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina anti-COVID-19, iar 50.000 au făcut-o deja și alți 60.000 doresc să le fie administrat serul în această săptămână, context în care demnitarul s-a arătat „convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui județ un centru de vaccinare cu echipe mobile”.

„În cursul acestei după-amieze, cel mai probabil, se va anunța decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învățământ. Există o situație cu 60.000 de persoane – angajați din învățământ – care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână și sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui județ un centru de vaccinare cu echipe mobile. La nivelul zilei de ieri, aveam deja 42.000 de angajați din sistemul de învățământ vaccinați, din care exact jumătate vaccinați și cu rapel”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă va fi vaccinat cu prioritate și personalul auxiliar și cel tehnic din școli, demnitarul a explicat: „Personalul auxiliar din creșe și grădinițe, cel care va fi la interfața directă cu copiii, se va vaccina. Din învățământul primar, gimnazial, special și universitar, în primă fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic”.

Aproape 30.000 de români au fost vaccinați anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore

Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost vaccinate 29.865 de persoane, astfel că numărul total al celor care au primit vaccinul anti-coronavirus în România se apropie de 820.000 de persoane.

Potrivit raportării de luni seară, din totalul persoanelor care au primit vaccinul anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore, 19.934 de persoane au fost vaccinate cu serul produs de Pfizer/BioNTech, în cazul altor 144 a fost administrat vaccinul Moderna, iar 9.787 au primit vaccinul AstraZeneca.

În același timp, din cei aproape 30.000 de români vaccinați de duminică până luni, 16.350 au primit prima doză a serului, iar altor 13.515 le-a fost administrat rapelul.