Vești bune pentru turismul românesc: Start pentru studiul de fezabilitate privind modernizarea DJ 102 I, secțiunea Valea Doftanei – Brădet- Brașov

Vești bune pentru turismul românesc: Start pentru studiul de fezabilitate privind modernizarea DJ 102 I, secțiunea Valea Doftanei – Brădet- Brașov
Foto: Facebook / Ministerul Dezvoltarii

Vești bune pentru turismul de pe Valea Prahovei și Brașov. A fost semnat contractul de proiectare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru reabilitare si modernizare DJ 102 I, Valea Doftanei (judetul Prahova) – Bradet (Brasov).

Asocierea castigatoare a contractului de servicii este Beta Cops – East Water Drillings – 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SPA, cu o oferta financiara de aproape 2,8 milioane de lei (inclusiv TVA), potrivit Ministerului Dezvoltării.

Start pentru studiul de fezabilitate privind modernizarea DJ 102 I

Studiu de fezabilitate pentru modernizarea DJ 102I Valea Doftanei – Bradet

Semnarea contractului de proiectare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru „Reabilitare și modernizare DJ 102 I, Valea Doftanei (jud. Prahova) – Brădet (jud. Brașov)” s-a realizat, joi, în prezența prim-ministrului Ludovic Orban, a ministrului sănătății, Nelu Tătaru, a ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, Lucian Bode, și a ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan.

Ludovic Orban, prezent la semnarea contractului de incepere a studiului de fezabilitate pentru drumul Valea Doftanei - Bradet

“În cadrul contractului, se vor realiza, pe lângă studiul de fezabilitate (SF) necesar reabilitării celor 24 de km de drum, și celelalte studii necesare întocmirii documentației de aprobare a indicatorilor tehnico-economici (studiul topografic, studiul geotehnic, planul de situație pe ridicare topografică, studiul de trafic, studiul hidraulic și hidrogeologic, documentația pentru scoaterea din circuitul forestier, expertiza tehnică), precum și obținerea certificatelor de urbanism, a avizelor, acordurilor și studiilor specifice”, potrivit oficialilor de la București.

Durata contractuală de realizare a SF-ului este de 4 luni (120 de zile).După finalizarea studiului de fezabilitate, vor urma procedurile legale cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici și, ulterior, va putea fi demarată procedura de achiziție publică privind contractarea lucrarilor de execuție.

Liderii Guvernului, prezenti la semnarea contractului de incepere a studiului de fezabilitate pentru drumul Valea Doftanei - Bradet - Brasov

De precizat, obiectivul (drumul va traversa o zonă pitorească, ce unește splendoarea Văii Doftanei de județul vecin) va fi realizat în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, implementat de Compania Națională de Investiții (CNI), instituție sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

Urmăriți B1TV.ro și pe