Veşti proaste pentru utilizatorii de telefonie din peste 500 de localităţi aflate aproape de graniţă

Veşti proaste pentru utilizatorii de telefonie din peste 500 de localităţi aflate aproape de graniţă

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii avertizează că serviciile de roaming ar putea să se activeze involuntar, informează B1TV. Potrivit autorităţii, echipamentul mobil s-ar putea conecta la reţeaua unui operator din ţara vecină. Astfel, utilizatorul ar urma să fie facturat pentru serviciile utilizate la tarife de roaming.

Utilizatorii de telefonie și internet mobil care au serviciul de roaming activat și se află în țară, dar în apropiere de graniță, pot plăti costuri suplimentare, inclusiv pentru apelurile pe care le primesc. Şi asta pentru că telefonul sau tableta pe care le folosesc se pot conecta automat la o rețea din țara vecină, folosind astfel serviciile de comunicații la tarife de roaming

Anunţul a fost făcut de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, care a publicat pe site-ul instituției lista localităților de graniță care au un risc potențial de intrare în roaming involuntar.

Sunt 512 localităţi din judeţele Arad, Bihor, Botoşani, Caraş Severin, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Olt, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiş, Teleorman şi Vaslui.

Utilizatorii pot evita accesarea involuntară a serviciilor de voce sau date în roaming la granița României cu statele vecine prin selectarea manuală a rețelei. De asemenea ei pot face o solicitare către operator pentru a activa serviciul de roaming numai la cerere sau verificarea rețelei înainte de a utiliza telefonul sau tableta, în cazul în care selectarea rețelei rămâne pe modul automat. Cele mai multe localitati cu risc de roaming involuntar sunt in judetul Satu Mare pe granita cu Ungaria și Ucraina.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)