Vești triste pentru mii de turiști: Epoca zborurilor de zece euro a luat sfârșit

Vești triste pentru mii de turiști: Epoca zborurilor de zece euro a luat sfârșit
Foto: Pixabay.

Vești triste pentru amatorii de călătorii ieftine: epoca zborurilor de zece euro a luat sfârșit. Românii vor plăti mai mult, din cauza scumpirii combustibilului.

Directorul executiv al companiei Ryanair, Michael O’Leary, a anunțat că epoca biletelor de zece euro s-a încheiat. Ryanair nu va mai oferi zboruri la prețuri foarte mici din cauza scumpirii combustibilului, a precizat șeful companiei aeriene de tip low-cost.

Tariful mediu al companiei aeriene, în creștere

„Tariful mediu al companiei aeriene va crește de la aproximativ 40 de euro anul trecut la aproximativ 50 de euro în următorii cinci ani”, a explicat Michael O’Leary pentru BBC, citat de antena3.

Michael O’Leary este de părere că oamenii vor continua să zboare frecvent, în ciuda creșterii prețului.

„Nu veți mai vedea aceste tarife în următorii ani. Nu există nicio îndoială că, la capătul inferior al pieței, tarifele noastre promoționale cu adevărat ieftine – tarifele de un euro, tarifele de 0,99 euro, chiar și cele de 9,99 euro – cred că nu veți mai vedea aceste tarife în următorii ani. Credem că oamenii vor continua să zboare frecvent. Dar cred că oamenii vor deveni mult mai sensibili la preț”, a anunțat O’Leary la BBC.

Pe măsură ce biletele de avion au devenit mai ieftine în ultimele decenii, numărul de zboruri a crescut, tot mai mulți oameni făcându-și vacanțele în străinătate. Companii aeriene precum Ryanair, Easyjet, Vueling și Wizz Air au concurat pentru a oferi servicii low-cost fără costuri suplimentare, informează antena3.

Urmăriți B1TV.ro și pe