Deputat Cătălin Cristache (PMP): Primarul Municipiului Galaţi doreşte să îi acorde o scutire de impozite de 134 de mii de euro vicepremierului Viorel Ştefan, şeful sãu politic

Deputat Cătălin Cristache (PMP): Primarul Municipiului Galaţi doreşte să îi acorde o scutire de impozite de 134 de mii de euro vicepremierului Viorel Ştefan, şeful sãu politic

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local al Muncipiului Galaţi de astăzi, joi, 22 noiembrie 2018, la punctul 36, se regăseşte o propunere a primarului PSD Ionuţ Pucheanu prin care acesta doreşte să acorde un ajutor de minimis firmei Navrom Centru de Afaceri, deţinută de vicepremierul Viorel Ştefan. Conform expunerii de motive, se doreşte „atragerea investitorilor locali şi străini prin punerea la dispoziţie a spaţiilor din Parcul de Software”, deþinut de Viorel Ştefan.

„Primarul IonuţPucheanu reprezintă sluga perfectă a celor doi tartori din PSD Galaţi: europarlamentarul Dan Nica şi vicepremierul Viorel Ştefan. Pucheanu nu are niciun fel de putere, fiind pus acolo doar pentru a sluji intereselor capilor grupării mafiote de la PSD Galaţi. Propunerea făcută Consiliului Local este ilegală şi dovedeşte un conflict de interese major. În orice ţară civilizată, apariţia unui asemenea scandal ar trebui să aibă ca rezultat demisia primarului, dar şi a vicepremierului”, a declarat preşedintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache.

Cuantumul scutirilor de impozite prevăzut în hotărârea de consiliul local se ridicã la 625 de mii de lei, reprezentând peste 134.000 de euro la cursul actual al Băncii Naţionale. Defalcat, avem de-a face cu o scutire de impozit pe clădire de câte 275.752 de lei în 2019 şi 2020. De asemenea, o scutire de impozit de 1.801 lei pentru terenul aferent clădirilor aparţinând lui Viorel Ştefan. De remarcat faptul că, în document, doamna director de la Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Galaţi a subliniat în dreptul sumelor cuvântul „maxim”.

„Avem de-a face cu o hoţie la drumul mare în favoarea lui Viorel Ştefan, care a supt incredibil de mulţi bani din buzunarele gălăţenilor. Nu este prima dată când se întâmplã asta. În aprilie 2017, acelaşi primar Pucheanu a acordat un ajutor de minimis în cuantum de 149.892 de lei aceleiaşi firme. Reţeta este veche, doar banii gălăţenilor sunt noi”, a afirmat deputatul Cristache.

Propunerea primarului Pucheanu este cu atât mai şocantă cu cât Municipiul Galaţi se confruntã cu o uriaşă problemă socialã generatã de închiderea bruscã, fãrã vreo analizã, a sistemului centralizat de încãlzire, lucru care a lãsat în frig mii de apartamente şi zeci de instituţii publice, printre care şi 8 şcoli la care merg peste 3.500 de elevi.

„În condiţiile în care nu sunt bani de cãldură, copiii, profesorii şi oamenii simpli fiind condamnaţi sã se îmbolnãveascã, tu, primarul Pucheanu, să dai bani pentru firma vicepremierului Viorel Ştefan trebuie să fii de-a dreptul inconştient sau o slugă absolută. Asta este reţeta corupţiei în PSD Galaţi”, a concluzionat deputatul Cãtãlin Cristache.