Lunga listă a minciunilor spuse de Dăncilă la Bruxelles. Premierul a mai declarat că se bănuiește că protestatarii au fost trimiși din afară și că erau drogați, iar Kovesi a fost demisă de Iohannis

Lunga listă a minciunilor spuse de Dăncilă la Bruxelles. Premierul a mai declarat că se bănuiește că protestatarii au fost trimiși din afară și că erau drogați, iar Kovesi a fost demisă de Iohannis
Foto: Florin Chirila/Epoch Times

Aflată zilele acestea la Bruxelles, premierul Viorica Dăncilă s-a ascuns după bodyguarzi, disperată să evite întrebările presei (Detalii AICI). În schimb, a fost foarte vorbăreață la întâlnirea cu grupul socialiștilor europeni, familie politică din care face parte și PSD.

Și a mințit de fiecare dată. A spus că în timpul protestului o femeie jandarm a fost ”bătută cu bestialitate de PROTESTANȚI” (DetaliiAICI), apoi a spus că referendumul nu e împotriva vreunei minorități sexuale, iar PSD nu va face campanie pentru acesta (DetaliiAICI), apoi a explicat cum luptă PSD împotriva corupției (DetaliiAICI).

Iar minciunile spuse de Dăncilă nu s-au oprit aici. Ea a mai susținut la Bruxelles că se bănuiește că protestatarii au fost trimiși din afară și că erau drogați, iarLaura Codruța Kovesi a fost demisă de președintele Klaus Iohannis, nu de coaliția PSD-ALDE, așa cum s-a întâmplat de fapt. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Ska Keller, co-președinta grupului verzilor din Parlamentul European, pentru G4Media.

”Am avut o întâlnire prietenoasă cu premierul. A explicat poziția guvernului în ce privește reforma sistemului judiciar și protestele din 10 august. Poziția Guvernului este că totul se desfășoară bine și fără probleme. A spus că se bănuiește că protestatarii au fost trimiși din afară și că erau drogați. Potrivit premierului, doamna Kovesi a fost demisă de președinte. Nu împărtășim această viziune. Ne-am exprimat îngrijorările în ce privește reforma sistemului judiciar, care ar putea încetini lupta anti-corupție dar și în legătură cu violențele poliției împotriva protestatarilor pașnici. Din punctul nostru de vedere, evoluțiile din România sunt periculoase deoarece ar putea face foarte dificilă sancționarea actelor de corupție. Totuși, corupția subminează bazele unei societăți și încrederea în instituții. Acesta este motivul pentru care am adus această problemă în Parlamentul European. Cetățenii români sunt cetățeni europeni și merită aceleași drepturi și o bună guvernare.

I-am spus că mizăm pe o investigație independentă și că protestatarii trebuie ascultați. Am exprimat îngrijorări cu privire la referendumul pe tema familiei, deoarece are potențial de a diviza societatea și de a introduce discriminare. Premierul nu a comentat pe tema referendumului”, a declarat Keller, pentru G4Media.