Vrancea: Bărbat cercetat penal după ce a a încercat să cumpere brânză cu bani trași la Xerox şi conturaţi cu carioca

Vrancea: Bărbat cercetat penal după ce a a încercat să cumpere brânză cu bani trași la Xerox şi conturaţi cu carioca
Foto: europafm.ro

Imaginaţia românilor pare fără limite, mai ales când sărăcia stăpâneşte mare parte din ţară.
Un bărbat de 50 de ani din judeţul Vrancea a încercat să achite cumpărăturile făcute la tîrgul din Dumbrăveni cu bani falşi. Bancnotele folosite de el erau însă de o calitate proastă, dat fiind că fuseseră copiate la Xerox, iar imaginile erau conturate cu carioca.

Vrânceanul a fost reperat de jandarmi în momentul în care încerca să cumpere brânză din târg cu bancnote de 200 de lei ce păreau a fi contrafăcute.
Când şi-a dat seama că jandarmii l-au observat, bărbatul a aruncat pe jos nouă bancnote de 200 lei. Întrebat despre provenienţa banilor, vrânceanul le-a dezvăluit jandarmilor că în urmă cu o lună a făcut mai multe copii xerox după o bancnotă de 200 lei, venindu-i ideea de a merge la piaţă la Dumbrăveni pentru a face cumpărături.

”O patrulă din Cadrul Jandarmeriei Vrancea, în timp ce desfăşura activităţi specifice pe raza comumei Dumbrăveni, a fost sesizată de către o persoană cu privire la faptul că un bărbat de aproximativ 50 de ani încearcă să cumpere produse alimentare din târgul Dumbrăveni cu bancnote de 200 lei ce par a fi contrafăcute. În momentul interceptării persoana a aruncat pe jos 9 bancnote de 200 lei. Fiind întrebat de provenienţa celor 9 bancnote de 200 lei acesta a declarat faptul că ‘în urmă cu o lună a făcut mai multe copii xerox după o bancnotă de 200 lei venindu-i ideea de a veni la piaţă la Dumbrăveni pentru a face cumpărături cu acestea’. Bunurile descoperite asupra persoanei au fost ridicate pentru continuarea verificărilor şi întocmirea actelor de sesizare”, susţin reprezentanţii Jandarmeriei Vrancea, conform news.ro.

Poliţiştii au întocmit în acest caz dosar penal pentru fals de monedă şi tentativă de uz de fals.

Urmăriți B1TV.ro și pe