Vremea se răcește în toată țara: Vezi prognoza meteo pentru intervalul 26 august – 8 septembrie

Vremea se răcește în toată țara: Vezi prognoza meteo pentru intervalul 26 august - 8 septembrie

Vremea se va răci în majoritatea zonelor ţării, cu temperaturi de până la 25 de grade Celsius. În intervalul 26 august – 8 septembrie, meteorologii anunţă şi ploi, mai ales după data de 28 august.

Meteorologii au anunţat că până miercuri, mercurul termometrelor se va apropia de 32 de grade Celsius în zona Munteniei, după care temperaturile vori mai scădea și își vor face apariția și ploile, mai ales după data de 28 august.

În Banat, temperaturile vor scădea treptat, pana joi, de la 28 de grade, la 23 de grade. Temperaturile se vor menţine apoi constante, la valori medii de 22-24 de grade Celsius. De asemenea, vor fi ploi cu descărcări electrice între 26 şi 30 august şi, din nou, pe 2 şi 3 septembrie.

În Moldova,temperaturile maxime se vor menţine, în medie, la 22-24 de grade pe tot parcursul celor două săptămâni. Vor exista şi ploi însoţite de descărcări electrice între 26 si 30 august şi, din nou, pe 2 si 3 septembrie.

Dobrogea va avea temperaturi maxime în scădere, de la valori medii de 29 de grade Celsius în prima zi a intervalului, la 24-25 de grade în intervalul 31 august-8 septembrie, cu o uşoară tendinţă de creştere, cu unul sau două grade, pe 2 septembrie. Sunt posibile ploi între 27 şi 30 august.

În Muntenia, în primele două zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de aproximativ 32 de grade Celsius, dar apoi valorile termice vor scădea până la 25 de grade în perioada 31 august- 8 septembrie. Ploile si-ar putea face aparitia pe 28 şi 29 august, şi, din nou, pe 3 septembrie.

La munte, temperaturile se vor situa până pe 28 august în jurul unei medii de 18 grade Celsius, iar apoi vor scădea spre 13-14 grade Celsius pe 31 august, valoare la care se vor menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză.  Averse, însoţite de descărcări electrice, vor avea loc zilnic în decursul celor două săptămâni, dar mai abundente vor fi pe 26, 28 şi 29 august.