Franța: Români torturaţi de un afacerist. Acuzații de ardere cu pistolul termic, spânzurări simulate şi tentative de înec

Franța: Români torturaţi de un afacerist. Acuzații de ardere cu pistolul termic, spânzurări simulate şi tentative de înec
Foto simbol: Hepta - DPA Images / Bertrand Guay

Thierry Behra, un afacerist din Wimereux, Franța, este acuzat că ar fi răpit, sechestrat şi torturat o familie de români, după ce unul dintre ei l-ar fi furat. Procesul se află în derulare. Alături de Behra sunt acuzați și membri ai familiei sale, dar şi apropiaţi care ar fi luat parte la actele de agresiune.

Români torturați de un afacerist francez

Totul a început în 2017, când una dintre proprietățile afaceristului a fost prădată de hoți. Aceștia au fost surprinși de camerele de supraveghere, iar Thierry Behra l-a recunoscut printre ei pe unul dintre angajaţii săi, un român.

Afaceristul a decis să-și facă singur dreptate așa că, împreună cu niște prieteni, toți înarmați, au răpit românul și pe familia acestuia.

La Voix du Nord, citat de Adevărul, scrie că românii ar fi fost arşi cu un pistol termic ca să recunoască furturile. Apoi, s-ar fi trecut la spânzurări simulate şi tentative de înec. La final, ei au fost forţaţi să intre şi înghesuiţi în frigidere.

Pe 25 iulie, românii au fost abandonaţi la Chapelle-d’Armentières, localitate din nordul Franței. Acolo, ei au depus plâgere la un sediu al Jandarmeriei.

Thierry Behra și încă două persoane au ajuns în arest preventiv. În 2019, afaceristul a fost eliberat în urma unui viciu de procedură, dar ceilalţi doi au rămas închişi. Alte şapte persoane se află sub control judiciar, notează L’Echo de la Lys.

Procesul a început abia lunea aceasta, la Tribunalul Sain-Omer. Avocații familiei Behra spun că totul e o înscenare.