Gest bizar: O tânăra din SUA s-a plimbat cu un vițel în centrul Moscovei

Gest bizar: O tânăra din SUA s-a plimbat cu un vițel în centrul Moscovei
Foto: captura video.

O femeie americană în vârstă de 34 de ani, Alicia Day, a fost arestată și amendată de un tribunal din Rusia după ce a plimbat un vițel în Piața Roșie din Moscova, afirmând că l-a cumpărat pentru a-l salva de la sacrificare.

Alicia  a fost amendată cu 285 de dolari

Alicia a fost amendată cu 20.000 de ruble (285 de dolari) pentru că a împiedicat accesul pietonilor în timpul unui protest neautorizat. De asemenea, a primit o condamnare la 13 zile de „arest administrativ” pentru neascultarea ordinelor poliției.

„Am cumpărat viţelul pentru ca el să nu fie mâncat”, a declarat Alicia Day, citată de agenţia de presă TASS.

„Am vrut să îi arăt un loc frumos din ţara noastră frumoasă”, a declarat ea.

Activista s-a plimbat și cu un porc pe care l-a numit Jixy-Pixy

Ambasada americană nu a oferit nicio declarație încă, după ce a fost contactată de către Reuters. Alicia Day locuiește într-o suburbie a orașului Moscova. Ea a mai participat la acțiuni similare de protest și în alte țări, potrivit Agerpres.

În 2019, publicația britanică Daily Mail a raportat că Alicia Day a „salvat” un porc din vestul Angliei, pe care l-a numit „Jixy Pixy”, l-a transportat cu taxiul la Londra și l-a plimbat prin oraș și prin restaurante.

Însă, a trebuit să îl predea unei organizații care luptă pentru bunăstarea animalelor, după ce proprietarul apartamentului închiriat a descoperit că porcul trăia acolo.

Urmăriți B1TV.ro și pe