A fost semnat protocolul Alianței de Centru Dreapta. Vasile Blaga: Este un efort comun pentru recredibilizarea României

A fost semnat protocolul Alianței de Centru Dreapta. Vasile Blaga: Este un efort comun pentru recredibilizarea României

Miercuri, la sediul Fundației Creștin-Democrate din București, s-a semnat protocolul pentru înființarea Alianței de Centru Dreapta.

Alianța s-a semnat între PDL, PNȚCD, Noua Republică, ICCD și Fundația Creștin-Democrată și a fost creată în vederea viitoarelor alegeri parlamentare.

La eveniment au participat liderul PDL, Vasile Blaga, inițiatorul Inițiativei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, liderul mișcării Noua Republică, Mihail Neamțu și liderul PNTCD, Aurelian Pavelescu.

Cu această ocazie, Vasile Blaga declarat că alianța este un pas natural făcut de forțele de dreapta, obligate la ”o acțiune comună” având în vedere evenimentele din ultimele două luni din România.

Alianța este ”un efort comun pentru recredibilizarea României” a anunțat Blaga. ”Obiectivele noastre comune sunt consolidarea democrației, continuarea modernizării statului și asigurarea bunăstării cetățenilor României.”

Vasile Blaga, la lansarea Alianței de Centru Dreapta

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_23064').select();" id="embed_text_23064" />

La rândul său, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că această alianță este ”dovada că în România se poate face o politică nouă, îndreptată exclusiv către cetățeanul român, care să nu țină cont de interese de grup.”

Semnarea acestui manifest resprezintă finlul perioadei de acomodare și începutul luptei adevărate pentru un câștig al dreptei, al tuturor forțelor politice, al tuturor instituțiilor care reprezintă societatea civilă în alegerile parlamentare” a mai spus Ungureanu.

MRU, la lansarea Alianței de Centru Dreapta

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_23065').select();" id="embed_text_23065" />
Ultima oră
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți