Acuzaţii de spionaj la Iaşi: Şefii Consiliului Judeţean au găsit camere ascunse în birou

Acuzaţii de spionaj la Iaşi: Şefii Consiliului Judeţean au găsit camere ascunse în birou
Foto: adevarul.ro

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Victor Chirilă (PNL), susține că a descoperit în biroul său şi al celuilalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei (PSD), camere de luat vederi. Chirilă susține că acestea ar fi fost instalate fără ştirea lor şi că Poliţia a fost deja sesizată în acest caz.

„Stăteam la birou şi am văzut o culoare mai ciudată pe perete a varului de deasupra uşii. M-am dus să văd despre ce e vorba şi am descoperit o cameră de luat vederi, legată la două fire. Am discutat apoi cu celălalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei şi am descoperit că şi în biroul său e montată o astfel de cameră. La el în birou se putea observa praf de var pe jos”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, liberalul Victor Chirilă.

„Vrem să ştim cine ne urmăreşte şi de ce. Eu, unul, oricum am atribuţii puţine la CJ, deci nu umblu cu bani sau contracte, şi nici nu semnez hârtii. Înainte de şedinţele de consiliu, la mine în birou se adună consilierii liberali pentru a discuta strategia pentru întrunirile respective. E vorba de persecuţie politică. Aici nu e unitate militară, ci instituţie publică”, a mai spus Chirilă.

Contactat de B1 TV, vicepreşedintele CJ Iaşi, Constantin Adăscăliţei, a declarat că la baza incidentului ar sta motive politice.

„Eu cred că la mijloc stă o răzbunare politică şi e un demers nelegitim, chiar dacă unele denunţuri – care să spunem pot fi uşor acoperitoare ale acestui demers – vor fi aduse la cunoştinţă mâine, când şeful DNA Iaşi ne-a rugat să venim până la domnia sa”, a declarat Adăscăliţei.

Constantin Adăscăliței, despre camerele de filmat

La rândul său, preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad, a declarat pentru B1 TV că acţiunea despre care vorbesc cei doi vicepreşedinţi este una „de tipul celor de la vamă” şi că bănuieşte că există „o motivaţie pentru care s-a acţionat în felul acesta”.

„Am aflat de la ziarişti, însă am luat-o drept glumă şi nu am dat mare importanţă, crezând că ziariştii fac o păcăleală. (…) Lucrurile, bineînţeles, se vor lămuri. Mâine am să caut şi pe la mine în birou”, a mai spus Simirad.

Constantin Simirad, despre acuzațiile de spionaj