Adrian Năstase: “Nu particip și nu votez la referendum”

Adrian Năstase: “Nu particip și nu votez la referendum”

În contextul discuției despre anunțul PDL privind boicotarea referendumului din 29 iulie, anunț considerat o infracțiune de premierul doctor în Drept Victor Ponta, trebuie amintită poziția vizavi de acest subiect exprimată chiar de îndrumătorul tezei de doctorat al actualului prim-ministru.

Este vorba de fostul premier și fostul lider PSD Adrian Năstase, aflat astăzi în pușcărie pentru fapte de corupție. În 2009, Năstase îndemna lumea pe blogul personal să boicoteze referendumul privind reducerea numărului de parlamentari.

Acest referendum constituie o frauda morală, o sfidare la adresa spiritului legii”, scria atunci Năstase, anunțând încă din titlu: “Nu particip și nu votez la referendum”.

În 2009 referendumul privind reducerea numărului de parlamentari și înființarea parlamentului unicameral a fost validat prin prezența la vot a peste 50% din românii prezenți în listele electorale. Totuși, de atunci și până acum votul lor nu a fost luat în seamă de politicieni. Mai mult, USL și premierul Victor Ponta au anunțat ferm și explicit că nu vor respecta deciziile votate de populație la referendumul din 2009. (Detalii AICI)

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, declara și el în 2009 că nu a votat la referendum: „Votul de la referendum nu are nici o consecință, așa că am ignorat buletinul de vot„, spunea el la ieșirea de la urne.