Adriean Videanu: Oltchimul a funcționat până a apărut Guvernul Ponta

Adriean Videanu: Oltchimul a funcționat până a apărut Guvernul Ponta
Foto: gandul.info

Fostul ministru al Economiei a declarat, miercuri, pentru B1 Tv că distrugerea combinatului chimic Oltchim se datorează procesului prost de privatizare pe care Guvernul Ponta l-a aprobat.

Oltchimul a funcționat până a apărut guvernul Ponta. Distrugerea combinatului se datorează procesului de privatizare pe care guvernul l-a aprobat. Dacă ar fi un guvern responsabil ar demara imediat o o investigație pe piața de capital ș pentru a vedea că PCC este un acționar ostil. Este necesară conversia imediată a creanțelor AVAS și poate ale celorlalte societăți cu capital de stat care au creanțe în acțiuni, astfel încât statul să dețină un pachet majoritar și să putem atrage investitori intersați de Oltchim”, a declarat Adriean Videanu.

Peste 300 de angajați Otchim s-au adunat, miercuri, în fața combinatului, fiind nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit salariile restante.

Surse susţin că FMI ar dori închiderea combinatului. Indiferent însă de eşecul privatizării, de salariile neplătite, ministrul Daniel Chiţoiu nu vrea să demisioneze, însă nici soluţii nu are.

Adriean Videanu: Ponta e vinovat de distrugerea Oltchimului

Embed:

Ultima oră